FitzRoy, l’obra més radical de Jordi Galceran al Borràs

Nuestra opinión
FitzRoy, l'obra més radical de Jordi Galceran al Borràs

Jordi Galceran i Sergi Belbel tornen a fer tàndem i estrenen FitzRoy al Teatre Borràs el 8 de febrer. Després dels èxits d’El Mètode Grönholm, El Crèdit i Paraules encadenades, el duo de dramaturgs ens porta una comèdia trepidant sobre els reptes personals i el que suposa assolir-los, o no, i la importància de cadascun dels individus dins d’un col·lectiu per aconseguir un objectiu comú.

FitzRoy al Teatre Borràs, la nova comèdia de la temporada 

La nova comèdia de Jordi Galceran es titula FitzRoy i ell mateix ens declara que sempre busca fer teatre d’aventures i que, aquest cop, s’hi ha esmerat més que mai. Vol transmetre l’emoció que sentim quan anem al cinema, amb tots aquells efectes i grans pressupostos i muntatges, però a l’escenari, concentrant tot el pes en la força interpretativa de les actrius; en aquest cas són 4 dones.

La Míriam Iscla, la Sara Espígul, la Sílvia Bel i la Natalia Sánchez són la cordada femenina que ha arribat fins a un descans d’un dels pics més perillosos del món, el FitzRoy, a la Patagònia, i que espera per poder ascendir l’últim tram, una paret molt complicada. En aquest punt és on, durant una hora i mitja, compartirem amb elles les inquietuds, les fòbies i filies i els seus secrets.

Aquesta és una obra de teatre clàssic amb els seus elements més purs; una única escena, temps real i sense entrades ni sortides dels personatges, en un únic espai. Ens expliquen en la Roda de Premsa la complexitat que això suposa, sense descansos, sense canvis, però aquesta és la gràcia del teatre i la gran diferència amb el cinema.

  • Jordi Galceran: Volia que el repte fos majúscul. Consultant amb escaladors experimentats vam trobar una muntanya de dificultat extrema, … mai una cordada femenina l’havia aconseguit, doncs som-hi.
  • Sergi Belbel: No hi ha millor director a Catalunya pel teatre de text que Galceran. És un autor que pensa en l’espectador i és un privilegi treballar així.

Les actrius protagonistes confessen haver de fer autèntics esforços per no riure en escena, però no ens volen revelar gaires secrets més, l’aventura té moltes sorpreses i les hem de viure. Doncs això farem! No podem tenir més ganes d’escalar el FitzRoy amb elles.


 

Laia Ruiz

Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *