Jauría a Sant Cugat en el Dia Mundial del Teatre

Jauría a Sant Cugat en el Dia Mundial del Teatre

Cartellera teatre Sant Cugat

Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, el Teatre Auditori de Sant Cugat ha programat la guardonada ficció de Jordi Casanovas, Jauría, dissabte 23 de març a les 20.00 h. Ángela Cervantes, Carlos Cuevas, Francesc Cuéllar, Quim Àvila, Artur Busquets i David Menéndez s’encarreguen de donar vida a la víctima i els acusats pel cas de La Manada. Una obra documental escrita a partir de les transcripcions del judici, dirigida per Miguel del Arco i que ha rebut ja diversos premis, és una producció de Velvet Events en coproducció amb Teatro Kamikaze.

Jauría: una història mediàtica

El 7 de juliol de 2016 a les 3 de la matinada, una colla de cinc amics que s’autoanomenen ‘La Manada’, es troben a les conegudes festes de Sant Fermín, a Pamplona. Es creuen amb una jove i s’ofereixen a acompanyar-la al seu cotxe. Pel camí la fiquen dins l’edifici d’un portal. La resta, és història.

Així, Jordi Casanovas, autor de comèdies com Conspiranoia i Una teràpia integral o drames com Alguns dies d’ahir o Sopar amb batalla, adapta una història real sobre el judici que va canviar les lleis dels delictes sexuals. El dramaturg ha donat forma a les transcripcions que es van publicar als mitjans de comunicació entre 2017 i 2019 amb fragments de les declaracions dels acusats i la denunciant.

Una obra que fusiona la ficció amb el documental

Jauría és una obra que fusiona la ficció amb el documental, oferint-nos una immersió en els pensaments de la víctima i els seus agressors. A través d’un judici, es mostra com la denunciant és sotmesa a una revictimització, veient-se obligada a revelar detalls íntims que superen, fins i tot, els que s’esperaria que els mateixos acusats compartissin.

Aquest cas va tenir un impacte profund en la nostra societat, qüestionant les percepcions tradicionals de masculinitat, consentiment i agressió sexual. El judici que s’hi va dur a terme va assenyalar un punt d’inflexió, provocant canvis significatius en la manera com abordem aquests temes.

L’espectacle, estrenat el 2019, ha rebut el XVI Premi Cultura Contra la Violència de Gènere 2019 atorgat pel Ministeri d’Igualtat, el Premi Ercilla 2019 a Millor Creació Dramàtica i els Premis Max 2020 a Millor Adaptació Teatral (Jordi Casanovas) i Millor Espectacle Teatral. Jauría es podrà veure també al Teatre Romea de Barcelona del 4 d’abril al 5 de maig.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *