El millor regal de Nadal: teatre a la Sala Beckett

La Sala Beckett omple els dies de Nadal de teatre. Tot i que el teatre encara és ple de projectes i de obres en escena, ja tenen el calendari ple per als dies de Nadal.

Per començar, torna Tender Napalm. Un muntatge que barreja text i circ, on és tan important el text, com el gest i el moviment. Un muntatge molt acurat, treballat al mil·límetre que va ser un dels èxits del Grec. Un text molt poètic al que han afegit la col·laboració de PSirc.

En aquesta reposició, la companyia Sixto Paz vol fer un experiment. L’obra és un text molt obert, que no dóna respostes evidents i que planteja moltes preguntes… així que preguntaran al públic, abans de començar, si hi ha algú que voldria que li expliquessin tot abans de veure l’obra. Un cop acabada, parlarien amb aquesta persona per veure com ha reaccionat. I també amb algú que hagi entrat “verge” a l’espectacle. Serà una manera de comprovar com es percep el muntatge des de diferents punts de vista.

Una producció impecable, tant pel que fa al text com pel que fa al treball corporal i gestual. Un regal per als que no la van poder gaudir en el seu moment. Un bon regal de Nadal.

Per continuar amb la programació de festes, la Sala Beckett porta dues peces des de la Sala Flyhard, una sala amb la que comparteix la programació de dramatúrgia. La Clàudia Cedó, una dramaturga de la Sala Flyhard, és enguany l’autora resident de la Sala Beckett. Era el moment oportú per començar una col·laboració que fa temps que s’està coent però que no havia arribat mai a quallar del tot.

L’home sense veu i Tortugues, la desacceleració de les partícules són els dos muntatges que es podran veure aquest Nadal. La Claudia Cedó dona veu a aquelles persones que sembla que no en tenen. Les seves obres no pretenen fer pedagogia ni explicar-nos res. Ella ens explica allò que veu. Les conclusions les hem de treure nosaltres, des de la platea.

La Sala Beckett omple el Nadal de teatre, de bon teatre. Això sí que és un regal!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *