Crítica: Natalia Osipova i Force of Nature al teatre Coliseum

La bailarina Natalia Osipova llega a Barcelona por solo 3 días

Natalia Osipova és l’estrella internacional del ballet i brillarà tres únics dies a Barcelona, tres úniques funcions els dies 10, 11 i 12 de gener. Aclamada en tot el món com la millor ballarina de la nostra generació, Natalia Osipova, desprès d’estrenar amb molt èxit en el City Center de New York i fer gira per diverses ciutats europees i asiàtiques, farà aquesta única parada a Espanya.

L’espectacle Force of Nature de Natalia Osipova

La ballarina principal del Royal Ballet de Londres protagonitza un espectacle de balls en solitari i duos virtuosos. Ho fa acompanyada per estrelles del Royal Ballet i ballarins del Theatre Rambert que brillant en cada peça i fan que gaudim no només de la Natalia sinó de tot el conjunt de l’espectacle. Cal destacar la feina d’en Jason Kittelberger on a part d’acompanyar a Osipova en vàries ocasions també és el coreògraf d’algunes de les peces que podreu veure.

Des del primer minut, Force of Nature és un espectacle que t’encisa tant amb les danses purament clàssiques com en les més contemporànies. No té cap fil conductor ni escenografia, però no li cal perquè cada peça és única i les ballarines i ballarins transmeten amb gran naturalitat el que senten duran el llarg de la dansa.

Aquest espectacle és una oda al cos, a cada múscul que ens forma i està replet de bellesa. Et trobes amb piruetes infinites, balls d’un aroma sensual, complicitat i emocions i tot això combinat amb una tècnica fluida i calculada al mil·límetre.

Natalia Osipova, l’estrella internacional del ballet

Osipova és reconeguda a tot el món com una de les ballarines més excepcionals de la nostra era. El seu estil únic, que fusiona una tècnica impecable amb interpretacions emotives i carismàtiques, abasta tant la dansa clàssica com la contemporània. A més, es caracteritza per la passió i la intensitat de la seva interpretació, deixant una impressió inesborrable en el públic.

Ntalia Osipova, nascuda a Moscou, va començar la seva formació en ballet a una primerenca edat a l’Escola de Ballet Mikhail Lavrovsky. El seu debut com a solista en el Ballet Bolshoi en 2005 amb «El Quixot» va marcar l’inici d’una carrera extraordinària. Posteriorment, es va unir a l’American Ballet Theatre i més tard al Ballet Mikhailovsky de Sant Petersburg. Des de 2013, ha estat una figura destacada com a ballarina principal del Royal Ballet de Londres, captivant a audiències de tot el món.

Els èxits d’Osipova han estat reconeguts amb nombrosos premis, incloent-hi Màscares d’Or per les seves actuacions en «In the Upper Room» (2008) i «La Sylphide» (2009), UK Critics’ Circle National Dansi Awards (Millor Ballarina, 2007, 2010 i 2014; i actuació clàssica femenina destacada per «Giselle» en 2022), Positano Dansi Awards (Millor Ballarina, 2008 i 2011) i el prestigiós Premi Benois de la Danse (Millor Ballarina, 2008).

  • El que més em va agradar: Tenir l’oportunitat de gaudir de grans ballarins a l’escenari fent unes coreografies magnífiques.
  • El que menys em va agradar: Vaig trobar a faltar música en directe en l’espectacle. Hauria estat rodó.

COMPRAR ENTRADAS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *