Crítica: Per davant i per darrera – Torna al Teatre Borràs!

Crítica: Per davant i per darrera - Torna al Teatre Borràs!

Valoració: 10 sobre 10

Pel Davant i Pel Darrere ha celebrat 1500 funcions. Un muntatge que ha estat en els escenaris de Barcelona unes quantes vegades des del 1985… i sempre amb un gran èxit.

Pel davant i pel darrere és una comèdia que fa un homenatge al teatre i a la gent que el fa possible: des dels actors, que donen al cara davant del públic, al director, als tramoies, als regidors, als escenògrafs… Una comèdia que ens mostra el dia a dia d’una companyia i la feina que hi ha per muntar una obra.

Pel Davant i Pel Darrere, una comèdia que fa un homenatge al teatre

Una comèdia que ens mostra que una obra de teatre té una feinada al darrere que, normalment, des de platea no es veu… però hi és. Una feinada enorme que implica a molta gent, moltes hores, molta dedicació… però, aquí, en lloc de fer-ne un drama (que també es podria fer), n’han fet una comèdia.

Aquest muntatge de Pel Davant i Pel Darrere, dirigit per Paco Mir, no només és ràpid i àgil… és absolutament trepidant. Cal tenir mil ulls per veure tot el que passa a escena, i tot el que passa a escena és divertit i ens fa riure a cor que vols.

Boníssimes interpretacions a Pel Davant i Pel Darrere

Per fer aquesta reposició, en Paco Mir ha sabut trobar un càsting que clava els seus personatges, tots els personatges d’una obra on tothom té més d’un paper en escena: Aleix Albareda, Laia Alsina Lloll Bertran, Agnès Busquests, Bernat Cot, Carme Pla, Xavier Serrat, Miquel Sitjar i Lluís Villanueva.

Algunes cares molt conegudes, gràcies a la televisió, que demostren que són més que una cara coneguda de la televisió amb intèrprets que veiem sovint damunt d’un escenari. Una combinació explosiva que dóna un resultat excel·lent.

Aquesta reposició de Pel Davant i Pel Darrere és fantàstica. L’autor ens diu que, a Londres, es reserven quatre seients sense vendre perquè a cada representació se’n trenquen alguns, de tant que riu la gent. Després de veure aquesta reposició, em sembla que el teatre Borràs hauria de fer el mateix… hi va haver moments que semblava que el teatre s’havia d’ensorrar amb tants riures!!!

Pel Davant i Pel Darrere, al Teatre Borràs, una comèdia que es pot veure i re-veure i que sempre ens dóna més del que imaginem.


Crítica: Per davant i per darrera - Torna al Teatre Borràs!

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *