Crítica: Terapèutic – Teatre del Raval

Crítica: Terapèutic - Teatre del Raval

Cartellera teatre Barcelona

Terapèutic ens presenta al Sr. Peric que va a veure a un psiquiatre. El Sr. Peric té un problema que ningú no li ha sabut solucionar… i espera que aquest psiquiatre sigui la seva taula de salvació. El Sr. Peric s’avorreix. De tot. Fins i tot, d’ell mateix.

Aquest és el punt de partida de Terapèutic, que podeu veure al Teatre del Raval. Una obra que només pretén fer-nos riure, i ho aconsegueix. Com passa amb qualsevol obra de teatre, a més, si voleu, en podreu treure molt de suc… perquè les interaccions entre el Sr. Peric i el psiquiatre són molt divertides i tenen arguments que ens poden fer sacsejar les neurones. Aprofitem-ho.

Terapèutic, una comèdia al Teatre del Raval molt original

L’escenari és un despatx d’un psiquiatre, sense canapè… un despatx asèptic i net. Buit d’entrebancs, quadres, rampoines. És un despatx minimalista i endreçat, com correspon al psiquiatre que va a visitar el Sr. Peric.

Jordi Ferragut (el psiquiatre) i Jaume Fàbregas (Sr. Peric) ens faran passar una bona estona mentre, de vegades, ens treuen de polleguera amb les seves idees, tant l’un com l’altre. La direcció de Marta Fàbregas Culell aposta pel text i per la seriositat i fuig de l’histrionisme exagerat. És una comèdia, no una astracanada. El text, de Jordi Ferragut, fa broma de tot… però primer se’n riu d’ell mateix… i ens acaba incloent a tots en la comèdia. Fet i fet, tots estem una mica grillats…

Terapèutic, al Teatre del Raval, és una comèdia que aconsegueix el que pretén: ens fa riure, ens fa passar una bona estona i ens fa sortir contents del teatre. Què més voleu!

  • El millor de l’obra: el text, amb girs insospitats.
  • El pitjor de l’obra: el Sr. Peric és tan natural parlant que, de vegades, costa seguir-lo des de platea. Caldria que projectés una mica més la veu cap al públic per no perdre’ns cap de les seves frases.

COMPRAR ENTRADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *