S’estrena l’exitós espectacle The Opera Locos al Teatre Poliorama

S'estrena l'exitós espectacle The Opera Locos al Teatre Poliorama

Consulta la cartellera teatral de Barcelona

L’espectacle còmic operístic The Opera Locos, de la reconeguda companyia espanyola Yllana, ja ha fet la seva primera funció al Teatre Poliorama de Barcelona. Es podrà veure des del 25 de gener fins al 13 de març de 2022. 

Apte per a tot el públic, l’espectacle es presenta com una proposta plena de vitalitat que combina l’humor amb l’òpera com mai abans s’ha fet. A què esperes per comprar la teva entrada!

 The Opera Locos: l’espectacle més esperat de la companyia Yllana

La companyia Yllana va néixer el 1991 com una companyia de teatre gestual. Durant el seu recorregut de 30 anys ha produït fins a 35 espectacles de diversos gèneres que han rebut un gran èxit i reconeixement internacional com són: Zoo (2009), The Primitals (2016) i ¡Muu! 2 (2011). I ara retornen a Barcelona després de 8 anys amb The Opera Locos, espectacle galardonat el 2019 pel premi Max al millor espectacle musical.

The Opera Locos va veure la seva primera estrena l’abril de 2018, havent acumulat fins el dia d’avui més de 109.000 espectadors que han vist l’obra. Aquest cop, l’espectacle aterra a l’escenari del Teatre Poliorama des de gener fins a març amb gran entusiasme. I així ho ha expressat Toni Albaladejo, soci de 2xTr3es, qui ha presentat l’espectacle com:

Una reflexió del món de l’òpera que combina el virtuosisme líric amb l’energia del rock i l’atreviment burlesc.

Una fusió inèdita d’òpera i pop cantada per 5 veus prestigioses

The Opera Locos s’aproxima de manera inèdita i original a l’òpera fusionant-la amb el pop. Compte amb un total de 12 temes seleccionats de les famosíssimes peces operístiques clàssiques que han marcat el recorregut de la història de la música, sempre cantades en l’idioma original, que es combinen amb altres estils musicals. Així, dins el repertori apareixen peces de G.F. Händel (Rodelinda), G. Puccini (La Bohème Gianni Schicchi), G. Bizet (Carmen), W.A. Mozart (Der Hölle Rache), G. Verdi (Nabucco) entre d’altres.

És una immersió musical al teatre gestual on s’esprem un humor no verbal. I a partir del qual els talentosos cantants Maria Rey Joly (soprano), Toni Comas (tenor), Mayca Teba (mezzosoprano), Jesús Gallera (contratenor) i Enrique Sánchez (baríton), expressen les emocions i desitjos dels seus personatges excèntrics. L’obra és un cant a l’amor on s’equilibra la gestualitat, la interpretació i el lirisme.

Tal com han explicat Joe O’Curneen i David Ottone, ambdós directors artístics i socis fundador d’Yllana, l’espectacle busca encaixar la formalitat lírica amb el divertiment del bufó per tal de treure la formalitat i solemnitat de l’òpera que sovint s’encasella erròniament a un públic restringit. I, com Ottone ha prosseguit, necessita nous públics que a través de l’aproximació còmica i innovadorament sorprenent aconsegueix atreure.


S'estrena l'exitós espectacle The Opera Locos al Teatre Poliorama

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *