Ara Malikian captiva les Nits de Barcelona

Ara Malikian captiva les Nits de Barcelona
Fotògraf: Rubén Irún

Fa malabars amb el violí, té una força i passió desbocades i una energia que contagia, és Ara Malikian. El músic i compositor libanès va actuar i fascinar el públic dels Jardins del Palau de Pedralbes el passat divendres 14 de juliol al festival Les Nits de Barcelona.  

Ara Malikian ofereix un espectale en majúscules a Les Nits de Barcelona 2023

Excentricitat i genialitat van plegats per definir l’artista que no només toca sinó que és un humorista innat. Dues hores d’espectacle en majúscula on Malikian no para de saltar, dansar, i recórrer l’escenari amunt i avall com una font inesgotable de vitalitat.

Nascut al Líban i criat en mig d’una guerra civil, va començar a tocar de ben petit gràcies al seu pare. Amb només 12 anys va fer el seu primer concert i als 15 va estar becat pel Hochschule für Musik und Theater Hannover (Alemanya) que li va permetre endinsar-se en el món musical europeu i ampliar els seus estudis a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Ha tocat en més de 40 països d’arreu del món i ha rebut una infinitat de reconeixements i premis, no només musicals, ja que el 2020 va guanyar el Goya a la Millor pel·lícula documental per ‘Ara Malikian, una vida entre las cuerdas’, dirigida per la seva dona, l’aragonesa Nata Moreno.

Concert superb i inspirador

Vestit de rosa fúcsia i acompanyat de quatre versàtils músics que tan aviat toquen el baix com el contrabaix, el piano, el teclat o la bateria, el violinista Ara Malikian es va entregar als assistents amb tota la seva passió. La seva música és pura màgia i inspiració. De les cordes del seu violí van sortir peces com la del ‘Calamar Robótico’, ‘El Vals de Kairo’ —dedicada al seu fill—, ‘Ay Tikar Tikar’, ‘Alien’s Office’ i fins i tot alguna dels compositors Antonín Dvořák i Frédéric Chopin.

Teatralització en tots els temes, barreja de ritmes flamencs, cubans, àrabs… i una il·luminació compassada en un concert que trenca esquemes, que desperta les millors ovacions d’un públic entusiasmat i animat durant 1 hora i 50 minuts de show.

Poc abans de les 12 de la nit, Malikian es camuflava entre les persones assistents, embolcallant-les entre dolces i meloses notes de ‘La Nana Arrugada’ —que va composar durant la pandèmia— i que posava el punt i final a una actuació superba i inoblidable.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *