Crítica: Cat Falling – Aquitània Teatre

Crítica: Cat Falling - Aquitània Teatre

El Teatre Aquitània ens porta una comèdia: Cat Falling. O potser no. Perquè sí que és cert que aquest muntatge ens fa riure… però també és cert que ens fa reflexionar molt.

Cat Falling, una obra que ens fa riure i reflexionar alhora

Cat Falling reuneix a dues persones de generacions molt diferents, amb educacions molt diferents, amb visions de la vida molt diferents… fins i tot parlen català… I no parlen el mateix català.

Però, totes les diferències s’esvaeixen quan veiem que tots dos, a la seva manera, són capaços de sacrificar-se per aquells que més estimen. En això, són iguals. Són dues persones d’una generositat extraordinària que volen que les seves famílies siguin felices. Per damunt de tot. Per damunt d’ells.

I un argument així podria ser un argument força lacrimogen… però Gerard Florejachs n’ha fet un text ple de bon humor i comicitat. En aquest món de generositat, les llàgrimes no hi tenen cabuda. La direcció de Ricard Borràs n’hi sap treure el suc.

Bones interpretacions i posades en escena

Ricard Borràs i Aïna Borràs interpreten amb solvència els seus personatges. Ni l’Ignasi ni la Rita són personatges exagerats, no hi ha sobreactuació. Els mirem i pensem… podria ser un dels meus veïns.

El vestuari és correcte. Defineix cada personatge de bon començament. És un bon vestuari,no és una disfressa.

El decorat, un únic decorat, ens permet seguir el desenvolupament de l’obra sense perdre’ns. La il·luminació també hi ajuda.

Cat Falling, al Teatre Aquitania una comèdia que és més que una comèdia. Un text que ens fa preguntar: i tu, què faries pels que t’estimes?

  • El Millor de l’obra: el text i la interpretació de Ricard Borràs.
  • El pitjor de l’obra: el ritme, a estones, irregular, amb alts i baixos (pocs, però ralenteixen el muntatge.)

Comprar entrades

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *