Crítica: El Tigre – Espai Texas

Crítica: El Tigre - Espai Texas

Cartellera teatre Barcelona

L’Espai Texas ens presenta El Tigre, una comèdia que, gairebé, es podria dir que està basada en fets reals… En Sebastià Menescal, un home que sempre havia pres decisions que el van conduir a una vida gris i trista, un dia té «una epifania». S’adona que tot allò que ha fet fins ara no el fa feliç. «Aquesta seria la teva vida?»

I decideix que ha de fer un cop de cap. Deixa tot el que havia fet fins aleshores i es dedica a ajudar als altres. Un canvi total de vida que el porta a ser feliç, admirat, estimat per la família i per la gent… Publica un llibre, fa conferències, publica als diaris… té una vida plena. «El que un pot arribar a ser, ho ha de ser»

El Tigre, una comèdia sobre dues maneres de veure la vida

La trobada amb una fotògrafa, l’Angelita Franco, a qui la vida ha colpejat per totes bandes, crearà un diàleg entre dues maneres de veure la vida, de prendre les decisions, d’entomar els èxits… i els fracassos.

«En cadascú de nosaltres hi ha un enorme potencial»

En David Olivares és en Sebastià Menescal, l’home d’èxit, que ha triomfat fent allò que vol fer. Que ha agafat la seva vida i ha decidit controlar-la. La Mercè Martínez és l’Angelita, una supervivent en un món que li posa entrebancs, un rere l’altre. Una dona que corre curses d’obstacles, fins i tot, quan dorm. També cal felicitar en Gustau, el tècnic de llums i de so, que té algunes intervencions, i ho fa molt bé.

«-L’actitud ho és tot!
– Sí, i la nòmina.»

En Menescal i l’Angelita ens posen al davant un fet que tots hem viscut: prendre decisions i que la vida ens doni altres respostes. En Menescal s’ho pren tot com un repte, ella no té temps de pensar-hi. La seva vida és massa plena de reptes… i obstacles.

«L’actitud positiva l’esculls tu, i no les circumstàncies.»
«La vida ja s’encarrega de desenvolupar-te… a hòsties!»

El públic a dues bandes ofereix dinamisme i significat a l’obra

En un escenari amb el públic a dues bandes, aprofitant l’espai de la conferència d’en Sebastià Menescal, l’Angelita i en Menescal s’hi mouen com dos lleons engabiats: giren, s’ataquen, es barallen, es mosseguen, es llepen…

«- Patir és molt més còmode que canviar…
– I tu t’ho creus, això?»

El text, àgil i ràpid, ens mostra el món de l’autoajuda, ple de missatges amb aires de profunditat que ens deixen anar persones que en treuen molt de profit. I tot i que se’n riu d’aquests gurús de l’autoajuda que són feliços i viuen molt bé… sobre les espatlles dels seus seguidors… el text també ens mostra que la vida té cops amagats i no és una línia recta. Que la vida ens pot sorprendre. I molt!!!

«Tots tenim un do»
«En els moments decisius sempre estem sols»

En Ramon Madaula ha fet molt bé el càsting i ha trobat dos actors que encaixen perfectament en els personatges. Són gent com nosaltres que, al final, encara se semblen més a nosaltres. Amb en David Olivares i la Mercè Martínez, ho ha tingut fàcil per dirigir el seu muntatge.

El Tigre, a l’Espai Texas, és una comèdia divertida, que ens farà riure… on ens hi veurem retratats més d’un cop… i més de dos…

  • El millor de tot: la interpretació de la Mercè Martínez i en David Olivares.
  • El pitjor de tot: alguns diàlegs són massa ràpids i es perden.

COMPRAR ENTRADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *