Crítica: La historia interminable, el musical – Teatre Apolo

La historia interminable musical en Barcelona esta nueva temporada

Els millors musicals de Barcelona

Ha arribat, per fi, el musical de La historia interminable a Barcelona; el Teatre Apolo té programades funcions fins al mes d’abril. A causa de la magnitud i de l’increïble muntatge que du al darrere aquest espectacle, no pot estar girant i canviant de sala cada setmana, així que romandrà tota la temporada a la ciutat comtal.

Després de l’èxit obtingut a Madrid i a Saragossa, La historia interminable ja ha començat a triomfar també a Barcelona. Es tracta d’una superproducció per a tota la família, això no vol dir que sigui un espectacle infantil; és una història que té parts fosques i dures i que els infants necessiten compartir amb un adult que els guiï i els pugui explicar allò que ells no entenguin.

La historia interminable, el musical inspirat en el clàssic de Michael Ende

Explicava el productor Dario Regattieri que, curiosament, les criatures fantàstiques del famós referent cinematogràfic que tots tenim en el nostre imaginari, es van fer en gran part en un taller de Madrid i que s’hi ha tornat per a crear, cinquanta anys després, les criatures d’aquest musical.

És una obra complexa que es basa sobretot en la novel·la de Michael Ende, així que a l’escenari veurem coses que no surten a la pel·lícula, ja que la segona part del llibre no es reflecteix al film. Els que hagin llegit l’obra sí que identificaran el que hi passa, però els que no, se sorprendran amb elements desconeguts i sorprenents.

Gran qualitat artística dels intèrprets que canten, ballen i actuen

A més a més, els artistes havien de cantar, ballar i interpretar, i en la majoria dels casos, més d’un personatge, així que ha estat un càsting dens, llarg i dur, del qual han sortit molts artistes catalans, ens explica María José Santos, directora vocal.

Realment, la qualitat dels intèrprets és indiscutible, ens han encantat les coreografies i les músiques i lletres, ben adaptades i que ajuden a crear l’atmosfera de màgia que requereix l’obra.

Un muntatge molt dinàmic i espectacular

El musical de La historia interminable és una obra que emociona, no només per l’element nostàlgic, el qual diverses generacions portem gravat a la nostra memòria, sinó per les seves dimensions, pels temes que tracta i per com està desenvolupat el guió.

És un muntatge dinàmic, molt emotiu i molt espectacular, que enalteix els valors de fantasia i amistat; valors que sempre estan vigents, i ara sembla que més que mai: la necessitat de llegir, d’inventar històries, de creure que tot és possible si deixem volar els nostres somnis. Us la recomanem aquestes festes, per anar-hi tots junts, amb el tiet, el cosí, els amics.

  • El que més m’ha agradat: la màgia de la història i tornar a tenir deu anys.
  • El que menys: que la persona que interpreta el Bastian no sigui un nen de deu o onze anys. És lògic, però costa encaixar-lo al principi.

COMPRAR ENTRADES

Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *