Crítica: La paella dels dijous – El Maldà (Grec 2023)

Crítica: La paella dels dijous - El Maldà (Grec 2023)

Cartellera teatre Barcelona

La paella dels dijous és una altra de les obres que formen part de la trilogia teatral d’aquest Grec 2023. La Mercè espera com cada dijous els seus dos fills per dinar paella, però avui és un dia especial i aquesta paella serà de marisc. Què els hi vol dir la Mercè al Guifré i la Lia?

La paella dels dijous, una comèdia sobre la maduresa

Aquesta és una obra que parla de l’amor i de la sexualitat en l’etapa de la maduresa, un tema poc representat per desgràcia i que és important que tingui presència en l’escena cultural, igual que la té en la vida real. La trama es desenvolupa en clau d’humor, passem una estona molt fresca, divertida i àgil, en un ambient versemblant i realista.

Els fills de la Mercè són adults, emancipats i tenen família i, com acostuma a passar, veuen la seva mare, separada des de fa molts anys, com una dona que ja ha fet tot el que havia de fer i que ara es pot dedicar a fer de mare i àvia, a anar d’excursió amb les amigues o a assistir a un club de lectura, però no la contemplen com una dona que pugui tenir encara unes motivacions sentimentals i sexuals; això no entra dins dels seus esquemes.

Esplèndides interpretacions

Els tres actors estan esplèndids; Lluïsa Castell en el paper de la mare i Núria Cuyàs i Jordi Andújar en el dels dos fills. Ens identifiquem amb situacions, reaccions o sentiments; és fàcil empatitzar amb ells i ficar-se dins de la història, que, per cert, passa volant.

La paella dels dijous forma part de la fantàstica trilogia teatral

«La Paella dels dijous» és una comèdia estretament lligada a «Silvia«, l’obra dirigida per Nelson Valente que s’ha pogut veure recentment a la Sala Flyhard i de la que us parlàvem la setmana passada. Tot i que podem veure les dues peces de forma independent i l’una sense l’altra, el poder assistir a l’espectacle de totes dues fa que encaixin dues peces d’un trencaclosques que pren encara més sentit. I no ens perdrem el desenllaç, a la Sala Versus, on els actors de totes dues obres es troben per oferir-nos ROVIRA VS RODRÍGUEZ, la podrem gaudir del 24 de juliol al 5 d’agost.

Es tracta d’un projecte meravellós, original i rodó aquesta trilogia en la qual treballen conjuntament els directors Cristina Clemente i Nelson Valente, on a més a més es potencia el teatre de proximitat i el valor de les sales més petites. Volem que es facin més coses com aquestes.

Vistes les dues anteriors, no podem deixar d’animar-vos a anar a la Sala Versus Glòries, nosaltres no hi faltarem.

  • El que més m’ha agradat: el tema, molt original
  • El que menys: les cadires; molt incòmodes i les files molt estretes i juntes.
Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *