Crítica: Las Rosas de Papel – La Gleva Teatre

Crítica: Las Rosas de Papel - La Gleva Teatre

Cartellera teatre Barcelona

A Las Rosas de Papel, al Teatre La Gleva, Pep Munné es posa en la pell de Jaime Gil de Biedma. I des de dins, ens explica la vida d’aquest poeta, però no com un seguit de dades biogràfiques… ho fa de forma poètica, a través de la seva poesia, dels seus textos.

Las Rosas de Papel, una obra de teatre inspirada en Jaime Gil de Biedma

Una llibreta, projectada darrere de l’escenari, ens dona els noms dels poemes que el poeta va llegint… que recita, de forma excel·lent, en Pep Munné.

«¿qué puedo
decir, ni qué quieres que escriba
a la puerta de estos versos?»

Jaime Gil de Biedma es plany del pas del temps. S’adona que, ara, ja té més temps enrere que endavant.

«Que la vida iba en serio
uno lo empieza a comprender más tarde
-como todos los jóvenes, yo vine
a llevarme la vida por delante.»

Però està content de la vida que ha viscut, dels seus amics, dels seus amants…

«Sólo quiero deciros que estamos todos juntos.
A veces, al hablar, alguno olvida
su brazo sobre el mío,
y yo aunque esté callado doy las gracias,»

Pep Munné es converteix en el poeta espanyol Gil de Biedma

En un escenari sobri, que representa el despatx del poeta, en Pep Munné fa que Jaime Gil de Biedma aparegui al nostre davant, vestit amb la guaiaba de Manila, blanc, immaculat. Un poeta que camina amb un pas lent però ferm, i que recita els seus poemes i textos de forma exquisida.

El decorat ens ajuda a situar-nos, però, veient el treball d’en Pep Munné, ens adonem que gaudiríem igualment amb una cadira i un sol focus a l’escenari, perquè Pep Munné no necessita res més que la seva presència i la seva forma de dir els textos per fer que l’espectacle valgui la pena.

La música, una selecció de tangos, un bolero de José Agustín Goytisolo, alguna cançó francesa… un embolcall musical que, juntament amb la il·luminació, acaben de donar el toc d’espectacle ben acabat a Las Rosas de Papel.

Las Rosas de Papel és un recital de poesia de Jaime Gil de Biedma. És un recital interpretatiu de Pep Munné. La Gleva ens ofereix un regal magnífic per pocs dies. Aprofitem-lo!

«¡Oh innoble servidumbre de amar seres humanos,
y la más innoble
que es amarse a sí mismo!»

  • El millor de l’obra: el text i la interpretació.
  • El pitjor de l’obra: que estarà pocs dies en cartellera.

COMPRAR ENTRADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *