Crítica: L’empestat – Lliure

Crítica: L'empestat - Lliure

[usr 5 img=»03.png»]

L’EMPESTAT, al Teatre Lliure, és la segona part de la trilogia escrita per Jordi Oriol. També dirigida per Xavier Albertí, i interpretada per Jordi Oriol i Carles Pedragosa.

L’empestat arriba al Lliure de Gràcia, una obra basada en La tempesta de Shakespeare

L’Empestat es basa en La tempesta de Shakespeare. Però això només és el punt de partida per parlar-nos de què hem de saber d’on venim, per saber on volem anar.

Ariel i Caliban viuen en una illa. Hi vivien abans de què Pròsper hi arribés, desterrat. I s’hi han quedat després de què Pròsper se n’hagi anat, deixant-los allà.

Pròsper els ha donat coneixement. El seu pas per l’illa ha deixat empremta en Caliban i Ariel… però, de què els serveix ara el coneixement si estan atrapats a l’illa i en Pròsper se n’ha anat, abandonant-los allà?

“L’home no en té prou amb pujar al cim d’una muntanya, també hi ha de clavar la bandera”

Pròsper dona el do de  la paraula a Caliban, i a Ariel… i se’n va.

“Els mots són un parany.”

Una mica com Frankenstein, de Mary Shelley, Caliban i Ariel ens fan reflexionar sobre la nostra responsabilitat sobre allò que fem. Caliban i Ariel han rebut el do de la paraula i el coneixement, però aquell que els va donar les beceroles d’aquests nous talents, se’n va anar i ja no tornarà. Vivien millor quan vivien com animals sense preocupacions, sense reflexió?

La Tempesta, de Beethoven, interpretada en directe per Carles Pedragosa, és la banda musical d’aquest espectacle que barreja música, drama, comèdia… i que, com LA CAIGUDA D’AMLET, juga també amb les paraules.

Jordi Oriol fa una interpretació plena d’energia en tot: en el moviment, en la veu, en els gestos… mentre que Carles Pedragosa és més mesurat i s’expressa més a través del piano.

L’escenografia és un espai verd, amb el piano a sobre, i una pluja constant que acaba inundant-ho tot, el piano també.

Un espectacle intens, enèrgic, potent, molt ben interpretat i molt ben dirigit. Un espectacle que conjuga un molt bon text de Jordi Oriol, una direcció excel·lent de Xavier Albertí, i unes interpretacions esplèndides de Jordi Oriol i Carles Pedragosa.

L’EMPESTAT, al Teatre Lliure és la segona obra de la trilogia de Jordi Oriol. I, com la primera part, és magnífica.


Crítica: L'empestat - Lliure

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *