Crítica: Robert – El Maldà

Crítica: Robert - El Maldà

[usr 4 img=»03.png»]

Consulta la cartellera de teatre a Barcelona

Al Maldà podem veure Robert que és… que és… què és, Robert?

Robert és un monòleg. Això ens queda clar. Un monòleg escrit per Laia Alsina Ferrer i interpretat per Robert González. El monòleg Robert… parla d’en Robert González?

Doncs… es fa difícil dir-ho. En aquest monòleg podem veure un intèrpret versàtil que ens ofereix moltes facetes del Robert personatge… que potser són del Robert González, actor.

Robert, un monòleg de Laia Alsina interpretat per Robert González

Un monòleg que es va obrint com les nines russes… dins de cada monòleg n’hi ha un altre i un altre… i en Robert/personatge sembla que surt d’escena, per convertir-se en Robert González/actor… o no.

Perquè Robert, el monòleg, juga amb el públic contínuament. Com un mag de l’escenari, en Robert González ens fa entrar en un joc on res no és el que sembla i el que és teatre, potser no ho és, i el que és realitat, potser tampoc.

El text de Laia Alsina Ferrer és àgil, viu, explosiu, sorprenent… amb canvis de sentit que capgiren tot el que estem veient per convertir-lo en una cosa diferent. La seva direcció fa que el públic entri en aquest joc… un joc que ens fa sentir que som en un laberint de miralls, que no importa cap a on mirem… no sabem si la imatge que veiem és real… o només un reflex. I no sabem si en el reflex hi som nosaltres o no.

Una boníssima interpretació de Robert González

Robert González, l’actor, interpreta aquest Robert/personatge d’una manera estupenda (no diré, sublim). Ho fa de forma molt convincent…  tant, que ens porta per allà on vol. Passa de la interpretació de textos a la realitat sense que ens n’adonem… per fer-nos veure, tot seguit, que encara som dins del laberint de miralls i que res no el que sembla. Un actor molt versàtil que ofereix un gran recital escènic.

L’escenografia és un teatret petitó i una cadira. El vestuari té un bon disseny molt adequat al text i al personatge i a l’actor… o als personatges… o a qui sigui! La il·luminació juga amb el públic i acompanya el text i a en Robert/personatge i Robert González/actor en aquest joc del gat i la rata on nosaltres segur que no som el gat.

Robert, el monòleg, és divertit, àgil, xocant, una mica terrorífic a estones… però sempre, sempre és un joc. Un monòleg diferent. No sabrem que és l’amor romàntic, tal com diu el programa de mà del Maldà, però tampoc no sabrem si el que hem vist en escena era en Robert/personatge, en Robert González/actor… o cap dels dos.

Robert, al Maldà, és un gran joc escènic i interpretatiu que no us deixarà indiferents. I, a més, riureu.


Crítica: Robert - El Maldà

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *