Crítica: Set maneres de ser Hamlet – La Gleva Teatre

Set maneres de ser Hamlet

Cartellera teatre Barcelona

A Set maneres de ser Hamlet, Josep Pere Peyró ens porta una nova visió sobre Hamlet, el teatre, els actors... a La Gleva Teatre. En un monòleg ple d’humor, en Josep Pere Peyró parteix del personatge de Hamlet per fer un repàs al teatre clàssic, contemporani, la interpretació i els seus canvis al llarg de la història… les diferents maneres d’interpretar segons el lloc on es fa teatre.

Set maneres de ser Hamlet, un monòleg intel·ligent i carregat d’ironia

Set maneres de ser Hamlet és un monòleg que, ja de bon començament, ens avisa de què és per a gent intel·ligent… i és que en Josep Pere Peyro ens parla del món del teatre amb molta ironia. No és un humor explosiu. És un humor que ens va amarant… ens fa còmplices… i ens fa riure de valent.

«Ja ha començat?»

El resum de Hamlet és una perla teatral— i això només és el començament!!! També ho són la resta d’elements del muntatge. I tot, amb un extra de luxe: l’accent mallorquí de Josep Pere Peyró! I tot això, sense gairebé res. En Josep Pere Peyró vestit de negre rigorós, unes perruques, un parell d’elements de vestuari… i ja està. No cal res més.

Un muntatge sobri i carregat de complicitat

És un muntatge visualment sobri. Un muntatge que, a primer cop d’ull, no sembla gens vistós… però tan bon punt comença el monòleg, ens adonem que el teatre s’omple de llum, de vida, de rialles… i molta, molta complicitat entre l’actor i el públic.

L’obra té un principi i un final (també us ho explicarà en Josep Pere Peyró)… i quan arriba el final, aplaudim amb ganes… ens ho hem passat molt bé, hem rigut molt, hem vist el teatre des d’un altre punt de vista… però ens sap molt greu que hagi acabat. Tot i així, veiem que el muntatge té la mesura justa.

«Ja s’ha acabat?»

Set maneres de ser Hamlet, a la Gleva Teatre, és un muntatge fet amb un humor molt intel·ligent. No aposta per la broma fàcil ni per l’humor més bàsic. És un muntatge que juga amb la ironia, però no fa escarni. També hi trobareu sàtira i sarcasme, però no la mofa. Un muntatge que ens tracta com a persones adultes, que sabem pensar… no ens infantilitza.

Set maneres de ser Hamlet, a la Gleva Teatre, us farà riure i us farà pensar. I sortireu del teatre amb la satisfacció d’haver gaudit d’un muntatge que us farà veure el teatre des d’un altre punt de vista…

  • El millor de l’obra: Josep Pere Peyró i el text. EXCEL·LENTS!
  • El pitjor de l’obra: només serà 2 setmanes a La Gleva… massa curt.

COMPRAR ENTRADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *