Crítica: Testimoni de càrrec – L’èxit del Teatre del Raval torna a escena!

Crítica: Testimoni de càrrec - L'èxit del Teatre del Raval torna a escena!

Nota: 10 sobre 10

Quan Billy Wilder va filmar Testimoni de Càrrec va fer una pel·lícula rodona, perquè es va assegurar de tenir actors de primera en tots els papers. Es podria dir que era una pel·lícula de lluîment per a Charles Laughton, Marlen Dietrich i Tyrone Power… però sense la resta d’actors , Elsa Lanchester, John Williams, Henry Daniel, Una O’Connor… la pel·lícula no hauria tingut un nivell tan alt.

Testimoni de càrrec torna al Teatre del Raval d’una forma magistral

I al Teatre del Raval n’han pres bona nota. Testimoni de càrrec és una obra coral on tothom té un gran paper encara que sigui de poques línies, perquè tots els intèrpretes són esplèndids i fan una gran feina.

El muntatge intenta recrear l’ambient de la pel·lícula. Els descorats i els vesutaris en blanc i negre ens fan arribar a pensar que hem anat molt anys enrere. El disseny de la il·luminació reforça la sensació de blanc i negre.

L’obra segueix l’argument que tothom coneix. Sir Wilfrid, un gran advocat, acaba de sortir d’un infart i ha de fer repòs. Miss Plimsoll, la infermera, se n’ha d’ocupar. Però, pel seu camí es creua el cas del Sr. Vole, acusat d’assassinar la Srta. Emily French. El repòs pot esperar. Sir Wilfrid accepta el cas.

I l’escenari es converteix en una sala d’un jutjat i nosaltres ens convertim en el públic que hi assisteix. Miss Plimsoll una noia s’asseuen amb nosaltres. La quarta paret ha desaparegut. I, per trencar-la encara més, part del públic és cridat a fer de jurat dalt de l’escenari. El muntatge ha trencat totes les parets i tots en formem part.

Una obra carregada d’intriga i bon humor

El ritme de l’obra és excel·lent i reparteix intriga i humor a parts iguals.

«Heu de recordar que hem tingut un infartet.»

«Em declaro culpable de lloricidi jusitifcat.»

Tots els personatges, tots, estan molt ben definits i, en els moments més còmics, són mesurats i no arriben mai a la caricatura.

Testimoni de càrrec és un bon muntatge de Pepa Calvo, que ha sabut rodejar-se d’un gran equip. Des dels actors als tècnics, tots fan una gran feina que es pot veure des del primer moment.

Testimoni de càrrec és una obra que ha tornat denou al Teatre de Raval. I és una d’aquelles obres que haurien de tornar de tant en tant. Un text, un muntatge i unes interpretacions molt lluïdes que ens fan passar una molt bona estona. Saber el final o no, és el menys important. Testimoni de càrrec ens fa gaudir del teatre.

«No, L’ha executat una dona notable.»

Testimoni de càrrec, al Teatre del Raval, per als amants del cinema negre. I del teatre negre, també.


Crítica: Testimoni de càrrec - L'èxit del Teatre del Raval torna a escena!

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

2 comentarios:

  1. Lluïsa Guàrdia

    Jo hi vaig participar fa poc com a jurat a «Testimoni de càrrec» i em va agradar molt. Veure l’obra des de dalt de l’escenari és una experiència que tots hauríem de tenir. Proveu-ho !

  2. Els actors no contacten amb el public, no s escolta bé el que diuen. Els personatges no agafen credibilitat. La historia no esta ben relatada.
    Fins al cap d una hora la obra no es entenible.
    Quan surt l inspector. No la recomano.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *