Crítica: Les dones sàvies – El Maldà

Crítica: Les dones sàvies - El Maldà [5 anys d'èxit!]

Què podem dir de Les Dones Sàvies que no hàgim dit abans? Perquè Les Dones Sàvies no deixen de sorprendre’ns, de divertir-nos… i no deixen de deixar-nos embadalits amb un muntatge excel·lent.

Les dones sàvies torna a Barcelona presentant la seva 6ª temporada

De Les Dones Sàvies, al 2016 vàrem dir «Ricard Farré i Enric Cambray duen a terme un treball extraordinari en escena. Incansables, passen d’un personatge a un altre i fan que la història flueixi amb molt bon ritme. El contrast entre els diferents personatges fa que l’humor, molt corrosiu, sigui molt evident.»

Al 2017 vàrem dir «Les Dones Sàvies s’ha de veure. Raons? Totes. Un bon text. Una molt bona adaptació. Boníssimes interpretacions. Un ritme trepidant. Temes actuals. Bon humor, amb molta ironia però gens de mala bava. Tendresa. Imaginació… i aneu sumant…»

Al 2018 dèiem: «Ha tornat per pocs dies i ja estan exhaurint entrades perquè hi ha gent que les ha vist més d’una vegada. Hi ha teatre, bon teatre, teatre excel·lent… Les dones sàvies són tot això.

Al 2020 hi insistíem: “Ens han permès gaudir de la millor tertúlia del món mundial… i d’un tauler 5×10 que és una troballa digne de figurar en tots els manuals del “bon tertulià”.

Les Dones Sàvies són addictives. Ho vàrem descobrir el primer cop que les vàrem gaudir… i ho mantenim. En volem més!!!”

Al 2021 vàrem escriure que “Com els bons vins, millora amb el pas del temps. I si vàreu riure la primera vegada que el vàreu veure, tornareu a riure ara, i amb més ganes.”

Al 2024 què més podríem afegir? Doncs que és un muntatge que creix amb el temps, que els actors estan en estat de gràcia, que el text és insuperable i el saben adaptar a cada moment… Que les entrades s’exhaureixen en dies perquè el públic sap que és teatre del bo, teatre boníssim… i el públic sap que aquestes Dones Sàvies són més que teatre bo. Les Dones Sàvies és teatre excel·lent. Una lliçó de bon teatre. Un premi per al públic que sap valorar el bon teatre.

Aquest espectacle és un regal als ulls i les oïdes. És una meravella veure l’Enric Cambray i en Ricard Farré interpretant tots els personatges, en un joc de fregolisme trepidant. Unes interpretacions boníssimes que traspuen bon humor i molta connexió amb el públic.

En definitiva, és la demostració de què, quan el teatre és bo, les platees s’omplen.

  • El millor de tot: TOT!!! Interpretacions, direcció, text…
  • El pitjor de tot: que les entrades s’han exhaurit en dies… cal estar atents per si tornen i no badar. Les entrades volen.

ENTRADES ESGOTADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

2 comentarios:

  1. magnífica, fantàstica, la estic recomanant.
    Un petit comentari, no sobre l’obra i els seus perfectes protagonistes, sinó per l’escrit que trobem a Internet: parleu del «cult», però en aquest cas s`ha de dir «culte», per evitar que soni a «cul»

  2. Lluïsa Guàrdia

    Gràcies per l’observació, Loli. Corregit !

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *