Tot a punt pel Festival Internacional del Circ Elefant d’Or

Tot a punt pel Festival Internacional del Circ Elefant d'Or

Descubre los espectáculos de circo en Barcelona

El 17 de febrer es donarà el tret de sortida al 10è aniversari del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or que tindrà lloc al Camp de Mart de la Devesa de Girona fins al 22 de febrer. Lloc on es reuniran per 6 dies 94 artistes internacionals per competir i que oferiran al públic 16 representacions i 24 atraccions. I així ens ho ha fet saber el director del Festival Genís Matabosch.

Circ Elefant d’Or: l’esdeveniment més gran de circ a escala europea

Del 17 al 22 de febrer, Girona esdevindrà la seu dels millors artistes de circ a nivell internacional amb companyies de Rússia i de l’Equador entre d’altres. El Festival, organitzat per la fundació cultural Circus Arts Foundation, té un historial d’11 edicions realitzades amb total èxit des de 2012, però serà aquesta pròxima temporada la que celebrarà el seu 10è aniversari. Ja que l’any 2021 va ser diferent i especial, apartant-se de la regla que regeix l’essència del festival com Genís Matabosch ha definit:

Presentem primícies. En 10 anys s’ha convertit en la passarel·la de les novetats.

Cada una de les 24 atraccions oferides al Festival són números professionals i inèdits mai vistos abans a l’escenari europeu. Disciplines com la xarxa aèria i les anelles es veuran per primera vegada al Circ Elefant d’Or. Cosa que el converteix en el major festival de circ espanyol i un dels més importants a Europa.

El Festival compta amb 16 espectacles. 4 espectacles destinats a un públic escolar els dijous i els divendres al matí, i 12 espectacles per a un públic obert, d’entre els quals s’inclouen les dues semifinals –l’espectacle blau i el vermell- i l’espectacle d’or del dia 22 de febrer per a celebrar la cloenda del certàmen. Dia en què jutges professionals i d’origen internacional decidiran qui s’endú el repudiat Elefant d’Or.

El dia d’avui encara queden places disponibles, acumulant un total de 18.211 entrades venudes. L’aforament serà diferent per a cada funció, a causa de problemes logístics de la crisi sanitària, però sempre inferior a 2.400 butaques per assegurar espai entre el públic.

Més de 90 artistes de fins a 13 països diferents

94 artistes internacionals i professionals provinents de 13 països diferents arriben a Girona amb noves creacions aptes per a tots els públics. D’entre les companyies estatals que participaran hi ha una alta presència de Rússia amb la companyia «Rosgoscyrk» de la Royal Circus Gia Eradze -la companyia més esperada de l’edició amb Venice Carnival, 1 dels 4 espectacles que ofereixen-, el Gran Circ Bolshoi de Moscou, el Circ de la República d’Udmurtia, el Circ Nikulin de Moscou.

Altres companyies estatals són el Circ Estatal d’Uzbekistan i de Kazakhstan, i el Circ Estatal de Mongòlia. Juntament amb artistes independents provinents de l’Equador, Argentina, Xile, Estats Units, Canadà, Mèxic, Ucraïna i Geòrgia.


Tot a punt pel Festival Internacional del Circ Elefant d'Or

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *