La Cubana estrenarà «Adeu Arturo» al teatre Coliseum

La Cubana estrenarà

A l’icònic i centenari Club del Billar de Barcelona, decorat per celebrar l’ocasió, el grup teatral La Cubana ha llançat una notícia. Torna l’estrena «Adeu Arturo» el 2 de febrer de 2022 al teatre Coliseum de Barcelona! Enmig de l’emoció, a Espectáculos BCN t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquest espectacle tan esperat i la seva companyia.

Jordi Milán, fundador de la companyia catalana La Cubana, ens ha donat tots els detalls. I és que l’espectacle ja té data d’estrena. Es podrà veure des del 2 de febrer fins al 21 de maig de 2022. T’ho perdràs?

Ja pots comprar les entrades de l’espectacle «Adeu Arturo»

Amb l’èxit aclaparador que va rebre l’espectacle en la seva estrena al Teatre Olympia de València el 2018, es va iniciar una gira per més de 30 ciutats espanyoles. Gira que es va veure interrompuda per la pandèmia COVID-19 i va obligar a la companyia la prorrogació de l’obra per un any.

Impossibilitant d’aquesta manera la seva cloenda a Barcelona en l’ocasió del 40è aniversari de La Cubana, la companyia ha decidit reprendre la temporada amb més força que mai. Perquè després de tanta espera, amb 492 representacions a l’esquena i més de 300.000 espectadors, La Cubana arriba a Barcelona per fer el seu acte final.

D’aquesta manera, el 2 de febrer les portes del Coliseum s’obriran per rebre l’espectacle «Adeu Arturo». Sent el dia 8 de febrer la seva estrena oficial al públic i finalitzant-se el 21 de maig definitivament. Ja que l’obra ja es va poder veure a les altres ciutats.

Amb aquestes dates ja està tot llest perquè puguis comprar les entrades. Per això, a dia 27 d’octubre, dia en què s’ha llançat la notícia, s’ha obert el període de venda d’entrades que es podrà fer per la mateixa pàgina web del Grup Balañá. No dubtis més! Perquè fins al 30 de novembre hi ha una oferta del 25% de descompte del preu, que ronda entre els 27 € i 43 €.

«Adeu Arturo» una nova producció al Coliseum

Per començar, l’espectacle consta d’un guió adaptat a cada ciutat. Canviant els accents, el vestuari, la música i la història d’alguns personatges, La Cubana mostra altra vegada el seu enginy i capacitat productiva plena de creativitat com van demostrar amb «Gente Bien» (2017). Perquè es tracta d’una nova proposta especialment per a representar-se en català i a Barcelona.

A més, tots els elements que caracteritzen La Cubana hi estaran presents. Doncs l’obra proclama un Carpe Diem constant de la mà més còmica dels seus actors. Reivindicant la bogeria i la creativitat que els ha acompanyat des de la formació del grup l’any 1980 a Sitges, l’obra es defineix com un cant a la vida. I per tant, no hi faltarà la música, el cant ni el ball. De fet, un dels seus protagonistes és l’Arturo, un prototip d’alegria i vitalitat que viu la vida intensament i, a més, té un lligam especial amb el Coliseum.

Exacte, dins la història la vida d’Arturo s’entrellaça amb la vida del Club Billar Barcelona, el qual va ser fundat pel seu avi. Aquí és on resideix la idoneïtat de l’obra, que barreja la realitat amb la ficció sota un mateix escenari: el del Teatre Coliseum, on Arturo va passar part de la seva vida.

Noves incorporacions

L’obra consta d’11 actors i actrius, però els personatges que apareixen a l’escenari són molts més. Amb més d’un personatge a interpretar, La Cubana ha incorporat 4 actors nous que han substituït als anteriors.

Però l’Arturo no serà l’únic protagonista. Si no que compartirà la fama amb l’Ernesto (i els seus covers Ernesta i Totoro, amb qui es repartiran les aparicions), el guacamai que ha donat la nova imatge del cartell de l’obra. Estàs preparat per viure una experiència amb la nova producció de La Cubana?

L’exposició de Sitges de La Cubana reobrirà les portes

I si et quedes amb ganes de més, no et pots perdre l’exposició «La Cubana 40+1 anys: un viatge del no res al 2021» a Sitges. Ja són més de 12.000 persones les que l’han visitat des de la seva inauguració el juny de 2021. Tanmateix, l’Ajuntament de Sitges ha decidit mantenir-ho tancat per tornar a obrir les portes després de Nadal. No t’ho perdis!


La Cubana estrenarà

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *