EL ONE HEART International Gospel Festival porta l’energia del gòspel a Barcelona

EL ONE HEART International Gospel Festival porta l’energia del gòspel a Barcelona

Agenda concerts Barcelona

Dimarts 15 de febrer, el compositor i pianista Ramon Escalé, juntament amb Toni Albaladejo (productora ANEXA) i Xavi Masip (Associació Amics de la Rambla), presentaven la segona edició del ONE HEART, International Gospel Festival de Barcelona, encetat ja el 2019, però víctima de dos anys seguits de pandèmia.

El director i organitzadors han decidit tirar-lo endavant aquest març, fent honor a l’esperit d’alegria i comunitat del gòspel. El festival comptarà amb la presència d’artistes d’arreu del món, a més de diversos tallers, i de dos concerts a espais emblemàtics de la ciutat.

ONE HEART International Gospel Festival: gaudir del gòspel internacional

El festival internacional de gòspel tindrà lloc entre el 18 i el 20 de març, i s’organitza a partir de tres eixos principals que posen èmfasi no tan sols en l’actuació musical, sinó en la possibilitat d’aprenentatge compartit i de trobada d’idees i experiències.

Així doncs, One Heart arrencarà el dia 18 amb el primer congrés europeu de més de 60 directors de cors de gòspel, per establir contacte i compartir idees a l’Auditori Axa. De cara al públic, destaca l’oferta de tallers, conferències i activitats impartides per professionals del món del gòspel com Isaac Cates, Lurine Cato, Ramon Escalé, Hans Christian Jochisem, Didier Likeng, i Bazil Meade, el dia 19.

La tercera branca del festival, dedicada a l’actuació, proposa dos grans espectacles, el primer dels quals tindrà lloc el dia 19 a les 21h al Palau de la Música, amb un cor d’un centenar de cantaires escollits pels directors convidats, i amb la presència tant dels responsables dels tallers, com dels cors locals Messengers, Esclat Gospel Singers, i el basc Goizargi Gospel Choir.

El dia 20, One Heart sortirà als carrers de Barcelona en un gran concert a la Plaça Reial, en el qual el públic es podrà barrejar amb el cor, cercant així la idea del festival de transmetre l’emoció, màgia i energia de la música, i amb la voluntat de fer de Barcelona un punt de referència europeu del gènere.

El Foyer del Liceu veurà la cloenda de l’International Gospel Festival en un “In-house concert”, acte en format íntim entre els participants.

Barcelona, ciutat de gòspel?

El gust pel gòspel, un estil musical basat en cants espirituals i ritmes africans, amb origen en la comunitat afroamericana dels Estats Units, pot semblar fora de lloc a Catalunya, on la seva pràctica sovint no va acompanyada de la tradició religiosa de l’estil.

Tanmateix, l’energia i el caràcter popular i comunitari del gòspel qualla bé amb el gust català pels cors musicals – el mateix Escalé va participar al programa de TV3 Oh Happy Day! amb el seu grup de gòspel “Messengers”, finalista de la primera edició – i els responsables de One Heart estan decidits a solidificar encara més la presència d’aquest estil a Barcelona.

Toni Albaladejo, responsable de la productora Anexa, organitzadora del festival, feia al·lusió davant la premsa a l’interès mostrat ja a festivals de la ciutat com el GREC per les músiques americanes, i Masip, d’Amics de les Rambles, apuntava al caràcter popular i a la relació amb la música de l’espai de les Rambles i la Plaça Reial de Barcelona.

Aquesta segona edició del ONE HEART International Music Festival serà clau, doncs, per posar Barcelona al mapa com a possible punt de referència futur del gòspel a Europa.

Ara per ara, el que està assegurat són les ganes i il·lusió dels participants. “Ja és un gran èxit el fet de poder-ho fer”, assegurava Escalé.


EL ONE HEART International Gospel Festival porta l’energia del gòspel a Barcelona

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *