Arriba una nova edició de OUI! Festival de Théâtre en Français de Barcelona

Arriba una nova edició de OUI! Festival de Théâtre en Français de Barcelona

François Vila i Mathilde Mothier han presentat la 5a edició del Festival OUI de Théâtre en Français à Barcelona. Un festival que enguany tindrà diferents seus i, per primer cop, sortirà de Barcelona i anirà a sant Cugat i a Madrid.

Programació del OUI! Festival de Théâtre en Français de Barcelona 2022

 • LORSQUE FRANÇOISE PARAÎT. A l’Institut Français de Barcelona. La primera obra és una obra que retrata la vida de Françoise Dolto. Una dona que va revolucionar la psicoanàlisi a principis de segle XX. Una comèdia amb molt bon humor.  Sophie Forte, una de les actrius, farà una lectura del seu llibre LA VALISE, a la Llibreria Jaimes.
 • JUBILER, a Dau al Sec. Un text de Pierre Notte que ens explica la història de dues persones que es troben i han de descobrir si estan fets l’un per a l’altre. Una història de coneixement de l’altri.
 • LA COLLECTION. Institut Français de Barcelona. La primera companyia suïssa que ve al festival. Un teatre de creació. Creació a partir d’objectes antics. Aquí ens mostraran 2 episodis: el ciclomotor i el telèfon de baquelita. 3 objectes, 3 actors que ens fan capbussar-nos ens els records. I no cal res més.
 • LE BAL DES ABEILLES. Institut Français de Barcelona. Un espectacle familiar. Un treball de precisió sobre les abelles, divertit i alhora didàctic. La idea els va venir en un mercat, on van comprar mel. L’apicultora els va dir que aviat ja no hi hauria mel, que espavilessin a comprar-ne.
 • À TABLE, CHEZ NOUS, ON NE PARLAIT PAS.  Sala Clavé La Unió , a Sant Cugat. La història d’un jove que, durant la 2 guerra mundial, va estar obligat a fer treballs obligatoris a Alemanya. Un jove de 20 anys a qui se li atura la vida perquè ha d’anar a Alemanya. L’obra té dues parts, abans de marxar i a la tornada. Se sent sacrificat per al seu pare i es pregunta per aquest sacrifici..
 • L’ADORATION. Reial Cercle Artístic. És una petita perla íntima i per això han volgut trobar un espai especial per representar-la. Una trobada entre un home i una dona. Un espectacle que difumina la línia entre la conquesta des del punt de vista masculí i femení.
 • PÉDAGOGIE DE L’ECHEC. Sala Trono (Tarragona) / Dau al Sec. En Pierre Notte n’és l’autor. Actor, dramaturg i també creador del Théâtre du RondPoint de Paris, d’on és artista associat. Un dramaturg amb qui s’ha creat un lligam especial entre ell i el Festival OUI. Un text que ens parla de l’absurd que ens envolta en un món que s’ensorra.
 • DU SILENCE A L’EXPLOSION. Institut Français de Madrid Gràcies a l’Institut Français de Barcelona, aquest espectacle es representa a l’Institut Français de Madrid. Un espectacle que necessitava un espai ampli que s’ha trobat a Madrid. És la història de menors no acompanyats que arriben al territori francès. Un projecte amb vídeo, rap, slang, dibuix… Un espectacle lluminós sobre un tema molt greu.
 • Dau al Sec. «SÓCRATES (GANHAR OU PERDER MAS SEMPRE COM DEMOCRACIA*)«Lectura d’una obra encara inacabada. Si Sòcrates guanyés la democràcia. Una trobada entre dos Sòcrates: el filòsof i el jugador de futbol. Es farà un primer tast d’uns 40 minuts i la idea és que l’espectacle acabi naixent a finals de 22 o principis 23.
 • PULSATION. Dau al Sec. Secció Km. 0.  Un projecte per a persones que viuen a Barcelona i escriuen en francès són traduïdes al francès. Una obra de Les Impulsives. Van guanyar un festival organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, i allà les van conèixer i les van convidar. 3 dones amb 3 històries en 3 temps, 3 percepcions del temps i les rutines. Són esclaves de les seves rutines. És una comèdia basada en la seva observació de la vida de la ciutat. Grotesc, bufonesc, humor absurd. És un teatre més físic que textual.
 • LA MAGIE LENTE. Casa Elizalde. Per als que no han pogut veure aquest espectacle angoixant i vibrant alhora, una altra oportunitat a la Casa Elizalde. No us el perdeu. En sortireu impactats. Un muntatge on la paraula és un dard que fa mal.
 • Tantarantana. Noi tai mori. Una autora del Québec Sarah BERTIAOUX??? No es pot fer una trobada amb l’autora, presencial, perquè no pot viatjar, per la pandèmia. Es farà online. L’Institut del Teatre va fer un recull d’obres d’aquesta obra.
 • Dau al Sec. Trobada entorn de la traducció. Amb Cristina, Ramon Vila, Carles Batlle i  Carlota Subirós, es parlarà al voltant de la traducció. Wajdi Mouawad serà l’eix central d’aquesta trobada. Aprofitant l’esdeveniment, l’Institut del Teatre treu noves traduccions d’aquest autor.
 • Reial Cercle Artístic. Pablo Macho Otero autor català que escriu en francès. Presenta DU FEU. Un text nascut d’un encàrrec a l’autor per fer un projecte de creació amb alumnes sobre el tema “Generatio(n)s”. Es parlarà de relacions familiars i de la petjada volem deixar al món. El text també planteja la diferència entre generacions perquè autor i actors ja són de generacions diferents.

El Festival OUI torna a Barcelona. Un festival excel·lent per descobrir el teatre que es fa més enllà de les nostres fronteres. Una selecció exquisida de muntatges molt ben fet pels directors del Festival, François Vila i Matilde Mothier.

El Festival OUI de Théâtre en Français ja no és un petit festival… s’ha convertit en un gran festival, imprescindible.


Arriba una nova edició de OUI! Festival de Théâtre en Français de Barcelona

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *