Crítica: Rent – CMC Poblenou

Crítica: Rent – CMC Poblenou

Hi ha teatre d’aficionats. Aquell teatre no professional que es fa per passar i fer passar una bona estona. Aquell teatre que sortirà més o menys bé, que això no és el que importa… el que importa és que tothom es diverteixi.

Hi ha teatre amateur. Teatre no professional que es fa, amb pocs mitjans i molts esforços personals, per posar els textos de teatre a l’abast del públic. Teatre fer amb cura, amb passió, amb molts sacrificis… i que intenta que el muntatge sigui correcte, a més de fer que el públic tingui accés al teatre i en gaudeixi.

I després hi ha el que han fet els joves del CMC amb RENT. Teatre gairebé professional. Gairebé perquè tots aquests joves no són actors professionals i han assajat de nit, en caps de setmana, en festius… Joves que han preparat el muntatge de forma molt acurada i respectuosa. Joves que han volgut que aquest RENT arribés a tothom amb uns nivells de qualitat altíssims. I ho han aconseguit.

Rent arriba a Poblenou de la mà dels joves del CMC

RENT, al CMC del Poblenou, ha estat un muntatge professional fet per actors amateurs… que, si no fos perquè els coneixem, diríem que són professionals.

RENT és un muntatge que podria estar en qualsevol teatre professional de Barcelona perquè té una qualitat altíssima. Unes veus boníssimes en directe, música molt ben interpretada en directe, decorats ben treballats, bon disseny de vestuari, bon disseny d’il·luminació, bones coreografies… una molt bona direcció escènica de Gerard Nicasi, Marc Miramunt, Anna Parcerisas, Guillem Arias, Caterina Clos, Guillem Arola i Clara Mira…

És més, aquest RENT del CMC del Poblenou li dona mil voltes a molts musicals de teatres professionals on la música és gravada. Els quatre músics (GUITARRA: Adrià Bonamusa, PIANO: Caterina Clos, BATERIA: Òscar Monclús, BAIX: Toni Olivé) que tocaven en directe són un luxe que els teatres que s’autoanomenen “professionals” s’estalvien sovint, en un acte de gasiveria i menyspreu als músics que han participat en els seus muntatges. A RENT, els músics tenen el lloc que els pertoca: damunt de l’escenari, i tocant en directe. Un luxe meravellós.

El repartiment també és de traca. Actors que mantenen el seu personatge en tot moment, tant en escenes de format petit com en moments de ball grupal. Actors que s’han preparat durant anys, fent teatre des de petits, al CMC. Actors que han crescut a l’escenari del CMC, des del pastor de La Rondalla a l’Estel de Natzaret… fins ara, a RENT. No són professionals, però hi ha professionals que no els arriben ni a la sola de la sabata.

Tots i cadascun d’ells, es mereix els aplaudiments del públic, que al final de l’obra, va omplir el teatre durant una bona estona.

Mark Cohen: Roger Corredera, Roger Davis: Guillem Arias, Tom Collins: Mateu Busquets, Benjamin «Benny» Coffin III: Roger Figueras, Joanne Jefferson: Elisabet Coll / Anna Armengol, Angel Dumott Schunard: Bruno Cabrera, Mimi Márquez: Irena Hervella, Maureen Johnson: Mireia Martínez

Elenc i cos de ball: Àfrica Bonet, Alba Gómez, Aleix Bonet, Anna Parcerisas, Clara Mira, Elisabet Bohigas, Guillem Arola, Laura Clarós, Mar Sebastià, Marçal Olivé, Sara Vendrell

El CMC ha programat RENT durant dues setmanes, i ha omplert el teatre… perquè quan un muntatge és bo, el públic ho sap veure. Dues setmanes no han estat prou… ens agradaria tornar a veure aquest RENT al CMC perquè el muntatge s’ho mereix. I també s’ho mereixen els directors, els músics… i tots els actors.

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *