Temporada familiar Teatre Goya i Romea 2023/24

Temporada familiar Teatre Goya i Romea 2023/24

La programació teatral familiar de Barcelona continua creixent, evolucionant i transformant-se cap a les noves tendències i necessitats dels infants d’avui en dia, que no són les mateixes que les dels petits de fa cinc, deu o vint anys.

Els Teatres Goya i Romea, de Grup Focus, ens han presentat la programació d’aquesta nova temporada en la qual el projecte familiar del Romea fa 10 anys i canvia de nom, passant del PETIT ROMEA al ROMEA EN FAMÍLIA, i el Teatre Goya, que fins ara ens oferia espectacles infantils de forma puntual, s’estableix com a Teatre per a aquest públic, amb el projecte de GOYA EN FAMÍLIA.

Romea en Família i Goya en Família, el teatre familiar de Focus a Barcelona

I així, tots dos de la mà, es complementaran, el Goya oferint una programació pels més petits, dels 0 als 5 anys, i el Romea a partir d’aquesta edat. En tots dos casos s’aposta des de VIU EL TEATRE per crear una experiència única i global, que vagi des de la decisió i tria de la proposta escènica, passant per l’arribada, el vestíbul, els jocs i les emocions prèvies, l’experiència teatral pròpiament dita i la reflexió posterior, el bar, els comentaris…

Ens remarca Gisela Juanet, coordinadora de projectes de Viu el teatre, la necessitat de viure el moment, ara més que mai, d’aturar-nos i gaudir en família i comprendre’ns els uns als altres respectant els ritmes de cadascú. Ens han parlat de l’AVUI NO ÉS EL DIA, un concepte que entén que per a un infant, potser el dia que hem escollit per veure una obra, no és l’adequat, pot tenir son, estar trist, o no voler entrar en una sala tan gran.

«A Viu el teatre entenem que això pot passar i, si es dóna la situació, intentarem donar una alternativa als pares, oferint un altre dia, però mai obligant a la nena o al nen a entrar, això ha de ser una experiència molt especial i n’han de tenir un bon record».

Marta Buchaca, autora d’Alícia al país dels mòbils, reflexiona sobre la importància d’ensenyar als nens que som capaços de desconnectar, «no podem mirar el mòbil enmig d’una funció, ni sortir de la sala i agafar de seguida el telèfon per veure qui ens ha trucat». Els hi fem de mirall i també de guies, així que des d’EspectaculosBCN no podem estar més d’acord amb aquesta meravellosa proposta i aquests conceptes que defensen l’equip del Goya en Família i el Romea en Família.

Seguirem les seves programacions de ben a prop.

Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *