Crítica: Berto Romero, Mucha Tontería al Teatre Apolo

Crítica: Berto Romero, Mucha Tontería al Teatre Apolo

[usr 4 img=»03.png»]

Curt però intens. L’espectacle de Berto Romero produït per la seva companyia El Cansancio, Mucha Tontería, ha estat només quatre dies al Teatre Apolo de Barcelona però no ha deixat ningú indiferent. L’actor, humorista i guionista de Cardona ha estat més d’una hora i mitja damunt l’escenari no només bromejant i provocant, sinó balllant, tocant i, fins i tot, cantant.

Berto Romero, un showman amb ‘molta tonteria’

El nou monòleg d’un dels còmics catalans més reconeguts dins i fora de casa, Berto Romero, és enginyós, amb un humor de vegades punyent, poca-vergonya i que alguns titllarien, en ocasions, de groller. Mucha tontería provoca el riure des del minut u fins al final. De vegades pots arribar a pensar que si es mossega, s’enverina però és part del seu segell.

Dues dècades sobre els escenaris i darrera les càmeres l’avalen, i el seu públic fidel l’ha acompanyat un cop més. El músic Iván Lagarto i una escenografia senzilla acaben de vestir l’escenari i donen ritme a la funció que va rebre el premi Teatre Barcelona la temporada 2017-2018 en la categoria de millor monòleg còmic.

Sexe, vellesa i paternitat

Un text escrit per un home i dirigit als homes, majoritàriament. Els temes principals així ho emfasitzen: el sexe, sempre present; la paternitat, molt latent en el seu discurs en els deu darrers anys; i el pas del temps, com els homes transiten cap a la vellesa i de la seva masculinitat.

Des de la seva experiència professional, però sobretot personal, Berto Romero parla de la quotidianitat del dia a dia amb els seus tres fills, sense oblidar de criticar uns quants personatges públics, algun que altre polític, deixa anar algun comentari escatològic, alguna pulla a la religió i, tampoc s’oblida del vegetarianisme!

Encara teniu una darrera oportunitat per veure’l. El proper 16 de març actua a l’In Risus, el primer festival d’humor de Barcelona.


  • El que més m’ha agradat: És arriscat i sense pèls a la llengua. Aquí no se salva ningú!
  • El que menys m’ha agradat: Una mica massa despectiu en algun moment.

Crítica: Berto Romero, Mucha Tontería al Teatre Apolo

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *