Crítica: El substitut – Teatre Borràs

EL SUBSTITUT / PEP PLAZA – TEATRE BORRÀS

Descobreix els millors monòlegs de Barcelona

Al teatre Borràs hi podem veure El substitut. I què és aquesta proposta teatral? Doncs el seu nom ja ens ho diu tot: la feina que fa en Pep Plaza… substituir persones. El substitut és en Pep Plaza, un humorista, imitador, músic, cantant, ballarí… molt conegut per les seves intervencions en televisió. Aquells a qui faci recança un humorista televisiu potser descobriran que, damunt d’un escenari, és un gran intèrpret.

El substitut de Pep Plaza: un espectacle ple de ritme i humor

Un espectacle ple de ritme i de bon humor on en Pep Plaza comença per riure’s d’ell mateix. Ell és primer objectiu del seu humor i de les seves bromes. Ell… després la família… els amics… i, a partir d’aquí, omple l’objectiu per riure de molts personatges d’actualitat (i no tanta actualitat) que ha hagut de substituir alguna vegada. I en són una bona colla.

Tot aquest muntatge, en definitiva, per a què el fa? Doncs el fa per demanar que algú li faci confiança i li deixi fer de Pep Plaza. Que no li calgui posar-se en la pell de ningú més. Vol ser ell qui llueixi damunt de l’escenari… i no tots els dobles a qui dona veu i forma.

I en Pep Plaza ho aconsegueix. Tot el públic de platea queda atrapat en les seves bromes, imitacions, cançons, balls… i, des del moment en què entra en escena, tot són riures. I de qui riu, el públic? O, més aviat, amb qui riu, el públic? Doncs, el públic riu AMB en Pep Plaza, riu de les substitucions que ha de fer per viure. I tots, públic i Pep Plaza, riuen d’aquesta feina que, d’entrada, sembla absurda… però que, ben explicada, potser no ho és tant, i li ha permès poder conèixer molta gent que, sense les substitucions, potser no hauria conegut mai.

Així que El substitut, al Teatre Borràs, és un bon muntatge per passar una bona estona mentre riem AMB en Pep Plaza de tot i de tothom. I riure és una de les millors teràpies que existeixen. Sortireu nous del teatre. És clar que, quan sortiu, podreu no tenir massa clar si heu estat veient al Pep Plaza o a algú altre. Si tots tenim un doble en alguna banda… tots tenim també un substitut?

Per cert… no li porteu «polvorons»… n’ha quedat tip. Ja us ho explicarà…

  • El millor de l’obra: en Pep Plaza. Un showman complet.
  • El pitjor de l’obra: Alguns dels personatges substituïts ja ens queden lluny… està bé que ens mostri que també els substitueix… però amb tots els personatges actuals, n’hi ha per donar i per vendre. Els més joves no entendran la substitució ni la referència.

COMPRAR ENTRADES

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *