Crítica: El Perro del Hortelano – Teatre Poliorama

Crítica: El Perro del Hortelano – Teatre Poliorama

[usr 5 img=»03.png»]

En Paco Mir ha agafat El Perro del Hortelano, l’ha girat com un mitjó, i l’ha tornat a girar… i ha creat un muntatge que no perd un bri de l’essència ni del text original i el fa ben actual i, fins i tot, fa que els actors se’n riguin de tot i de tothom.

El Perro del Hortelano arriba només dos dies a Barcelona

Sense gaire escenografia, ni vestuari, ni actors… per raons alienes a la companyia (no us ho explicarem perquè ells ho fan molt millor), ens acaben regalant un muntatge on tot sembla improvisat, on res no és el que hauria de ser, on tot s’aprofita…

El vestuari és d’una altra obra, l’escenografia és el que han trobat dins del teatre, la música i els efecte sonors els posa un tècnic molt voluntariós que s’ha ofert a col·laborar… Armando? Alberto? Álvaro?

“Alfredo!!!”

Moncho Sánchez-Diezma, Paqui Montoya, Manolo Monteagudo i Amparo Marín interpreten tots els personatges… i, com si no n’hi hagués prou, en Moncho Sánchez-Diezma i en Manolo Monteagudo fan també de veu en off / productors que ens posaran en situació a cada moment.

Uns actors que diuen molt bé el vers i que entren i surten dels seus personatges amb fluïdesa, fent que entrem i sortim de l’argument original sense entrebancs… i sense que parem de riure!

En Paco Mir dirigeix amb molt de ritme i molt d’humor un clàssic… li ha donat  la volta, l’ha deconstruït… i ha creat un nou clàssic sense perdre res del clàssic de Lope de Vega.

El Perro del Hortelano, al Poliorama, s’ha de veure. Passareu una vetllada magnífica, sense para de riure…


  • El millor de tot: tot. Des del primer moment de l’obra fins a la salutació final.
  • El pitjor de tot: només dura 2 dies. 2 dies!!! De debò? Només 2 dies?

 

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *