Descobreix els nominats als Premis Butaca 2023

Descobreix els nominats als Premis Butaca 2021

La XXIX edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya ha encès l’esperit competitiu a la comunitat teatral. Amb 11 nominacions, «Tots eren fills meus» s’ha convertit en el favorit per endur-se els guardons en les disciplines de teatre, teatre musical i dansa. No obstant això, «Golfus de Roma» i «Odissea» no estan lluny darrere amb 8 i 5 nominacions, respectivament.

Amb un total de 36 espectacles nominats, els entusiastes del teatre tenen ara l’oportunitat de votar per les seves produccions i professionals preferits. El període de votació s’obre avui (17 d’octubre) i es mantindrà actiu fins al 13 de novembre a través del web oficial dels premis.

Tornen els Premis Butaca de Teatre de Catalunya amb el reconeixement de bones propostes escèniques

A més dels principals aspirants, altres espectacles notables que completen el rànquing de nominacions inclouen «Dirrrty Boys,» «L’alegria que passa,» «Les amistats perilloses,» «Zona Inundable,» i «L’Adversari.«

Coincidint amb l’anunci dels nominats en les 24 categories, s’ha revelat que el guanyador del Premi Butaca Honorífica Anna Lizaran 2023 serà donat a conèixer en els dies vinents, tot afegint un toc d’emoció addicional a aquest prestigiós esdeveniment.

La gran nit del teatre català tindrà lloc el 20 de novembre a les 20.30 h al Pavelló d’Esports de Premià de Mar, el mateix lloc que els va veure néixer l’any 1994. La gala promet ser una celebració memorable i una oportunitat única per a tots els amants del teatre.

Votacions obertes fins al 13 de novembre

Des d’aquest moment i fins al dilluns, 13 de novembre, els amants del teatre podran emetre els seus vots per triar les produccions i els professionals que més els han impressionat. Per fer-ho, només caldrà accedir al lloc web oficial dels Premis Butaca a través del web.

Tres espectacles han aconseguit destacar en aquesta XXIX edició pel que fa a les disciplines de teatre, teatre musical i dansa:

  • «Tots eren fills meus» del Teatre Lliure, sota la direcció de David Selvas
  • «Golfus de Roma» produït per Focus i el Festival de Mérida, amb direcció de Daniel Anglès
  • «Odissea» dirigida per Maria Rovira, són els muntatges que aspiren a emportar-se més guardons en les respectives categories.

Altres espectacles que es destaquen amb un nombre significatiu de nominacions inclouen «Dirrrty Boys,» el muntatge de petit format de la Cia. Las Besties, que ha aconseguit un total de 6 nominacions, les mateixes que el musical de Dagoll Dagom «L’alegria que passa» i «Les amistats perilloses» del Teatre Lliure, així com «Zona Inundable» del TNC. «L’Adversari,» dirigit per Julio Manrique per Temporada Alta, també ha aconseguit 5 nominacions, consolidant aquests espectacles com els màxims aspirants a aquests prestigiosos guardons.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *