Crítica: Conspiranoia al Teatre Auditori de Granollers

Crítica: Conspiranoia,

Consulta la cartellera de teatre a Granollers

Dissabte 13 de gener el Teatre Auditori de Granollers es va omplir de gom a gom per rebre la comèdia de Marc Angelet i Jordi Casanovas Conspiranoia. Cent minuts de riures, amb un guió exquisit entre una interiorista terraplanista (Àurea Màrquez), una geòloga separada (Mia Esteve), un periodista de ràdio controlador (Eduard Farelo) i un professor universitari gay (David Vert) que acabaran compartint les seves misèries amb el públic.

Conspiranoia, entre la conspiració i la paranoia

La proposta teatral Conspiranoia presenta una intrigant barreja de comèdia i drama, explorant les dinàmiques d’un grup d’amics de tota la vida que s’enfronten a les teories de la conspiració d’una de les seves integrants. L’obra sembla oferir una mirada humorística i introspectiva sobre com les creences extremes poden afectar les relacions interpersonals i posar a prova l’amistat.

En primer lloc, la premissa de l’obra, centrada en una intervenció planejada per un grup d’amics preocupats per la deriva conspiranoica i terraplanista d’un d’ells (l’Àurea Màrquez), proporciona un terreny fèrtil per a l’exploració de conflictes i revelacions entre els personatges. Aquest enfocament promet moments de comèdia i drama, ja que es revelen tant els secrets individuals com els malestars acumulats amb els anys en la dinàmica del grup.

L’elecció del terme «conspiranoia» com a títol revela una intenció clara d’abordar el tema amb un enfocament humorístic i descriptiu. L’ús d’aquest neologisme, sorgit de la combinació de «conspiració» i «paranoia«, suggereix que l’obra es proposa explorar el fenomen de les teories de la conspiració des d’un angle còmic, encara que amb un fons reflexiu.

Experiència teatral captivadora i reflexiva

La direcció a càrrec de Jordi Casanovas i la participació d’un elenc compost per Eduard Farelo, Àurea Márquez, David Vert i Mia Esteve, prometien ja d’entrada una execució sòlida i compromesa amb la proposta. La varietat d’habilitats interpretatives dels actors i les actrius contribueix a la construcció de personatges complexos.

L’aspecte tècnic, amb José Novoa encarregat de l’espai escènic i vestuari, Sylvia Kuchinow al càrrec de la il·luminació, i Oscar Villar responsable del disseny de so, suggereix un enfocament integral per crear una experiència teatral completa.

Conspiranoia és una proposta teatral interessant que combina l’exploració de les teories de la conspiració amb elements de comèdia i drama. Encara rodarà pels teatres catalans durant uns mesos, així que aprofiteu per comprar les vostres entrades!

  • El que més m’ha agradat: La qualitat del guió, els intèrprets i l’atenció als detalls tècnics ja que ofereixen una experiència teatral captivadora i reflexiva.
  • El que menys m’ha agradat: Potser la tria del tema de la conspiranoia que, malgrat donar molt de joc, igual no és massa creïble pel perfil de personatge.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *