Crítica SIU-WAN – Teatre Tantarantana

Crítica SIU-WAN - Teatre Tantarantana

Cartellera teatre Barcelona

SIU-WAN és un innovador espectacle que combina la realitat virtual i el teatre. Sí: has llegit bé! Entres a l’Àtic 22 del Tantaratana i, en comptes de trobar-te amb l’escenari habitual, et trobes amb una sala plena de cadires i ulleres de realitat virtual. El show és a punt de començar!

SIU-WAN, una experiència única i innovadora que barreja realitat virtual i teatre

Si parlem de SIU-WAN hem de parlar de la seva original aposta on es juga amb dos mons que poden funcionar molt i molt bé: la realitat virtual i el teatre. I és que, gràcies a la tecnologia, avui dia podem intentar crear un teatre molt més immersiu, on el públic pot entrar literalment en el món que es vol crear, així com participar en ell, jugar i interactuar. Aquesta és la màgia de la realitat virtual!

Abans de començar amb l’espectacle, se’ns fan cinc cèntims sobre com serà l’experiència i què s’espera de la nostra participació. Un cop tot entès, comença l’aventura: el públic es posa les ulleres de VR i comença la història.

Una història sobre una teràpia grupal immersiva i diferent

La trama narrativa sobre la qual tracta SIU-WAN és, també, molt original: què passaria si les sessions de teràpia també es beneficiessin de la innovació tecnològica? I si, en comptes de parlar assegudes a una butaca, poguéssim bussejar per la nostra ment i entrar al nostre inconscient gràcies a la realitat virtual?

Aquest és el punt de partida d’aquesta proposta. Una noia jove prova aquesta nova teràpia i tot el públic forma part d’aquesta teràpia grupal. Durant aquest viatge, visitarem diferents racons de la seva memòria i del seu passat, coneixent l’escola, els seus pares, la seva frustració personal…

La història té punts una mica repetitius, amb escenes molt estridents on el soroll i la repetició fan que la trama es perdi. No s’acaba d’entendre ben bé què és el que passa exactament amb la protagonista, però és que en aquesta experiència, la història perd una mica de força per deixar pas a altres estímuls que s’aconsegueix gràcies a la tecnologia.

No és teatre: és una experiència de futur

Per tant, SIU-WAN no es pot valorar com a un espectacle teatral 100% perquè no ho és: és una experiència, un joc, una prova que ens ha mostrat que la realitat virtual i el teatre tenen molt de camí al davant.

Encara que aquesta peça tingui algunes mancances de contingut i d’execució, el cert és que el resultat és bastant engrescador i el públic surt amb la sensació que ha estat testimoni d’una prova pilot que, sens dubte, marcarà el futur del nostre teatral.

SIU-WAN no és una obra convencional i, per tant, no la puc valorar com a tal. És diferent, és experimentació, és tecnologia, és el futur. Aneu-hi i vosaltres mateixes ho podreu valorar 🙂

  • El que més m’ha agradat: La unió entre teatre i tecnologia de realitat virtual. Això obre pas a un món il·limitat de fantasia, ficció i màgia.
  • El que menys m’ha agradat: L’obra de teatre en si és bastant senzilla i una mica caòtica. No te’n vas amb gaire cosa pel que fa al contingut de guió, però sí amb una experiència totalment diferent.
  • NOTA: L’experiència mareja una mica… Si ets propensa a marejar-te, tingues-ho en compte.

COMPRAR ENTRADES

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *