Crítica: Boja – Espai Texas

Crítica: Boja - Teatre del Raval

Cartellera teatre Barcelona

Quatre úniques funcions seran les que en presentarà la Mariona Esplugues el seu espectacle “Boja” al teatre de l’espai Texas. La podreu veure els dimarts fins al 2 d’abril, inclòs. “Boja” és un monòleg tragicòmic que trenca tabús sobre els trastorns mentals i pretén poder visibilitzar la realitat d’aquests sense tabús ni drames, sinó tal com són, trencant estigmes i expressant-los lliurement.

Un espectacle sobre la recerca de la mateixa identitat i del sentit de la vida quan sembla que ja res té sentit. És l’espectacle guanyador del Premi Revelació Teatre Barcelona 2023 amb una duració de 60 minuts. Un espectacle bàsicament en català.

Boja: la història darrera de la història

A Boja, Mariona Esplugues s’obre en canal i ens presenta les seves vivències amb els trastorns mentals. A l’inici ens confessa que es va pensar a canviar el nom del “personatge” però llavors no seria ella, no seria la seva pròpia història. Uns 60 minuts màgics que passen volant entre rialles i plors, emocions a flor de pell constantment.

Vestuari i escenografia no són gens comuns i crec que per això encaixen a la perfecció amb l’atmosfera d’aquesta història.

Interpretació real i molt valenta de Mariona Esplugues

D’una peça que podria haver sigut un autèntic drama, Mariona Esplugues, el converteix en una tragicomèdia on entre riures et va tocant la fibra, en ser la seva pròpia història ho explica des d’un punt viu, tan maco i real que et posa els pèls de punta.

Quan vaig a veure un espectacle m’agrada que m’emocioni, que m’aporti algun tipus d’experiència, aprenentatge o tema del qual parlar i discutir. “Boja” ho aconsegueix en tots els punts. M’ha fet riure, plorar, angoixar-me i pensar, molt. Boja et fa entrar en un món que, si mai ho has viscut, impacta.

L’Espai Texas, ideal per acollir aquest espectacle

L’espai sembla creat per aquesta història i només espero que la reprogramin perquè més persones tinguin l’oportunitat d’anar a veure aquest caramel·let. Crec que Boja és un d’aquells espectacles importants a veure per tothom. Per entendre o per sentir-te acompanyada, perquè ets adolescent, perquè ets adult, és igual, s’ha d’anar a veure i escoltar la història de Mariona Esplugues.

  • El que més m’ha agradat: Ella i la seva valentia a exposar i exposar-se, gràcies.
  • El que menys m’ha agradat: No sé de qui depèn, però l’oportunitat de què estigui més temps, tret que tingui més “bolos” a altres escenaris.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *