Crítica: El Mestre i el Mar – Teatre Eòlia

Crítica: El Mestre i el Mar - Teatre Eòlia

Cartellera teatre Barcelona

El Mestre i el Mar d’Eu Manzanares arriba al Teatre Eòlia. Es tracta d’una obra de teatre que ens trasllada a través del temps i les emocions. Ambientada en diferents indrets de Barcelona i paisatges plens de misteri de Burgos, aquesta obra ens submergeix en els laberints del passat.

El Mestre i el Mar, una obra que connecta el present amb la Guerra Civil

Conduïda per la protagonista, La Júlia, una jove barcelonina, l’aventura comença quan decideix passar l’estiu a la casa dels seus avis a Burgos. No obstant això, el seu viatge es converteix en una immersió en la història, quan descobreix una antiga capsa metàl·lica oculta pel seu avi, qui pateix de demència senil. A partir d’aquest descobriment, sorgeix una intriga fascinant que connecta la vida de La Júlia amb els esdeveniments traumàtics de la Guerra Civil Espanyola.

El Mestre i el Mar no és només una obra de ficció envoltada d’intriga i misteri, sinó que també es basa en la història real d’Antoni Benaiges, un mestre català brutalment assassinat durant els tumultuosos esdeveniments del juliol de 1936 a la zona de La Pedraja, a Burgos. A través d’aquesta obra, l’autora convida a endinsar-nos en les profunditats de la memòria col·lectiva i a reflexionar sobre els secrets que romanen enterrats en els racons més obscurs de la història.

Un emotiu viatge al passat

El Mestre i el Mar és una obra teatral que construeix un pont cap al passat, cap als temps viscuts pels nostres avis. És una experiència que desvetlla la dualitat de la seva existència, entre la tendresa de la infantesa i la duresa de la guerra que va irrompre en les seves vides.

L’escenografia, senzilla, però evocadora, ens transporta instantàniament a un món de pedres simulades, banquets i una taula central, on les històries cobren vida.

Molt bones interpretacions i direcció

Carla Alegre, Yoel Marfil, Aleida Mañas, Sandra Pece, Albert Valentín, Anna Bernal, Maria Armengol i Lucía Monteoliva són els actors i actrius d’aquesta obra. Tots ens submergeixen en aquests relats, canviant de personatge amb una habilitat sorprenent. Amb tan sols un canvi de vestuari, ens guien a través de les intricades trames, situant-nos com a espectadors en el centre de l’acció.

Amb les seves transicions de personatges impecables, ens deixen sense alè. El que més em va impactar va ser la manera àgil amb què els actors canvien de rol. Així és com el bon ritme de l’obra esdevé una oda a la memòria i al poder de la interpretació teatral.

La direcció magistral de l’obra ofereix una guia perfecta per a aquells que no han viscut els horrors de la guerra, tot mostrant-nos la visió d’una jove, la Júlia, que ens transporta al racó més íntim del mestre assassinat, Antoni Benaigues, durant la guerra civil. És un viatge profundament recomanable per reviure records enterrats sota els segles.

  • El que més em va agradar: La manera tan àgil dels actors de canviar de personatges.
  • El que menys em va agradar: No se m’acut res.

COMPRAR ENTRADES

Redacción de EspectáculosBCN Somos una web de referencia cultural en Barcelona. Desde hace 10 años que nos juntamos un grupo de barcelonesas con ganas de compartir nuestra pasión por el teatro, por la música, por la literatura y por los planes más importantes de nuestra ciudad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *