Crítica: Fairfly – La Calòrica a l’Espai Texas

Crítica: Fairfly - La Calòrica

Cartellera teatre Barcelona

A l’espai Texas podrem veure fins el 28 d’abril Fairfly, una còmedia que es va estrenar al Tantarantana al 2017 i set anys més tard segueix sent tot un hit. Fairfly és un espectacle de La Calòrica, una de les companyies més reconegudes i estimades de l’escena actual.

Fairfly és una comèdia sobre la bombolla de les startups i la cultura emprenedora. On quatre amics, després que l’empresa on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERO, es reuniran per canviar el món o… el seu món?

Fairfly de La Calòrica, una sàtira social sobre el món professional

Joan Yago és el dramaturg d’aquesta història que és completament actual en la qual ens podríem trobar la majoria de nosaltres; ERO/ERTO/Acomiadament…. i què faig al respecte? 1 hora i 25 minuts que Joan Yago farà que se’t passi volant.

Una crítica social que pretén mostrar-nos el que realment, en el fons, volem les persones (o la majoria d’elles), millorar-nos la vida. A Fairfly ens trobarem uns personatges que ho faran, però a quin preu?

Una proposta escènica que és brillant

La proposta escènica del director Israel Solà, tot i ser arriscada, és brillant com la juguen. Sí, és possible que a vegades no vegis la cara del que està parlant però d’aquesta manera t’obliga a descobrir la mirada del que l’esta escoltant, la seva reacció i l’emoció. I què ben treballat que ho tenen!

El diàleg, fluid com una conversa “no teatralitzada”, ofereix aquest toc de realisme, fen-te sentir que estàs al sofà escoltant-los com una més. És interessant la comunicació en la relació entre els personatges, tot i que es puguin enfadar o es suportin més o menys. El diàleg entre ells sempre és des d’un to respectuós d’amics i de voler parlar les coses (a vegades una mica tard).

Aitor Galisteo-Rocher, Vanessa Segura Esther López o Queralt Casasayas i Xavi Francés són els protagonistes d’aquesta comèdia. Els personatges estan ben definits i són tant reals que és possible que t’identifiquis amb algun dels quatre o que coneguis algú que ho podria ser. No entraré en detalls, però a mi em va passar.

Ens costa d’acceptar tot allò que no ens agrada o que no es correspon amb les nostres expectatives i pot ser que et passi amb el final de Fairfly, o potser no. No ho sabràs fins que la vagis a veure!

  • El que més m’agradat: l’actuació esplèndida i meravellosa dels/les intèrprets i el diàleg.
  • El que menys m’agradat: reafirmar-me que els humans ens seguim mirant el melic, però això no és culpa de l’obra així que tot m’ha agradat.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *