Crítica: Sara Baras ‘Vuela’ i fa volar el públic al Liceu

sara baras vuela

La bailaora Sara Baras ret homenatge a Paco de Lucía al Liceu amb ‘Vuela’

Dimecres 20 de març, entrades esgotades des de fa dies al Gran Teatre del Liceu. Comença el nou espectacle d’una de les grans figures de la dansa i es fa un silenci absolut. El públic està meravellat i no és per a menys. Sara Baras és una artista en majúscules que frega la perfecció i ho ha demostrat un cop més a Barcelona.

Amb una posada en escena estudiada al mil·límetre, la companyia Ballet Flamenco Sara Baras —que enguany celebra 25 anys—, ret homenatge al geni de la guitarra, Paco de Lucía, en el 10è aniversari de la seva mort amb Vuela. Dues hores de coreografies impecables amb 15 peces de flamenc convertides en art per mostrar-li tota l’estima i respecte al músic d’Algesires.

Vuela de Sara Baras: llum, ball i música en un espectacle excepcional

Sara Baras fa poesia amb el cos. Una il·luminació sublim és coprotagonista en tot moment junt amb la música, el ball, el cant, el sobri, però elegantíssim vestuari, i el maquillatge. Damunt l’escenari, un total de 14 artistes: la mateixa Sara Baras, coreògrafa i ballarina nascuda a Cadis que ha rebut nombrosos premis per la seva feina i talent; cinc bailaores més i un bailaor: Daniel Saltares, Chula García (repetidora), Charo Pedraja, Cristina Aldon, Noelia Vilches, Carmen Bejarano. Tampoc hi falten set músics que canten, toquen el ‘cajón’, la guitarra, l’harmònica i, fins i tot, el saxo com són Keko Baldomero, Andrés Martínez, Rubio de Pruna, Matías López “El Mati”, Antón Suárez, Manuel Muñoz “El pájaro”, Diego Villegas.

No hi ha quasi lloc a la improvisació perquè tot forma part d’un pla perfecte, estudiat, assajat i excepcional. Des del minut u l’espectador queda atrapat en aquesta apassionant experiència que es desenvolupa en quatre actes i on cadascun d’ells teixeix una història poderosa:

  • «Fusta», que ens fa reflexionar sobre la força de les nostres arrels i la calidesa que resideix dins nostre.
  • «Mar», que ens convida a navegar amb passió i fluir com l’aigua.
  • «Mort», una exploració profunda de les emocions humanes.
  • «Volar», l’única escapada sense córrer, simplement deixant-nos portar per la celebració i l’alegria que només la música, la dansa i els sentiments poden oferir-nos.

Sara Baras seguirà de gira amb Vuela per Espanya tot l’any, tornarà a Catalunya el 14 d’agost pel Cap Roig Festival i del 23 d’octubre al 14 de novembre al Teatre Coliseum de Barcelona. Si teniu oportunitat, aneu-hi, no us decepcionarà.

  • El que més m’ha agradat: La minuciositat i la cura de totes i cadascuna de les parts que conformen l’espectacle. Es resumeix tot en una paraula: bra-vo.
  • El que menys m’ha agradat: No hi ha absolutament res fora de lloc. És fascinant.

COMPRAR ENTRADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *