Torna la Mostra Internacional de Films de Dones amb la seva 29ª edició

Torna la Mostra Internacional de Films de Dones amb la seva 29ª edició

Correu a preparar les crispetes, perquè la Mostra Internacional de Films de Dones torna un any més – ja en fan 29 – a la Filmoteca de Catalunya! Entre l’1 i el 13 de juny, podrem gaudir de les millors propostes actuals de cinema dirigit per dones.

La 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones ja és aquí

Amb inicis l’any 1993, la Mostra Internacional de Films de Dones és un festival dedicat a promocionar el cinema dirigit per dones i a donar visibilitat a la cultura audiovisual femenina d’arreu del món. Està organitzat per l’associació Drac Màgic, sota la direcció de Marga Almirall i Marta Nieto.

El festival estarà dedicat enguany a Dorothy Arzner, l’única dona directora de Hollywood entre el 1927 i el 1943, dedicatòria que es plasmarà en la projecció de 12 obres de la directora americana: Working girlsDance, girl, danceGet your manThe wild partySarah and sonAnybody’s womanHonor among loversChristopher Strong, Merrily we go to hell, The bride wore red, Craig’s wife i First come courage. La documentalista italiana Cecilia Mangini, recentment desapareguda, també serà recordada mitjançant algunes projeccions.

La programació és extensa i inclourà films provinents des de Catalunya fins a Iran, Corea del Sud, Argentina, França, i més, centrats enguany en la relació entre el cos i l’espai que el conté.

Paral·lelament es podran trobar tres activitats més el 3 i el 10 de juny, i el 7 de juliol. Aquestes compten amb una conferència i col·loqui sobre la pràctica documental de Susana de Sousa, una sessió sobre Dorothy Arzner a càrrec de Marta Armengou, i un visionat col·lectiu de l’obra de Mangini guiat per la cineasta Carolina Astudillo.

Les sessions tenen un preu de 4 euros, i es poden aconseguir al web de la Filmoteca. Per a tothom per qui no sigui possible una visita presencial, part de la programació del festival es podrà seguir també a través de Filmin des de tot l’Estat del 18 al 27 de juny.

Consulta la programació completa i més informació al web de La Mostra, i no et perdis cap proposta!

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *