El Tantarantana estrena temporada i nova filosofia

El Tantarantana estrena temporada i nova filosofia

El dimarts 31 d’agost, el Teatre Tantarantana presentava la Temporada 21/22 amb el director de la sala Ferran Murillo i la gerent Maika Pacheco. La sala respirava il·lusió, però també una advertència de “no abaixar la guàrdia” en una temporada que es presenta complicada, però amb un enfocament adaptat a la situació i sòlid.

Tantarantana presenta una nova filosofia: fer menys, però millor

En una nova temporada marcada per les limitacions que van acompanyar la passada, el Teatre Tantarantana fa una reflexió sobre la millor manera de donar veu i suport a companyies i espectacles. Enlloc de “fomentar la precarietat”, explicava Murillo, el Tantarantana es proposa donar múscul a un nombre més reduït de companyies i espectacles i centrar-se en el seu rol com a fàbrica de creació, ajudant amb més eficiència i atenció a les companyies que acullen a través de residències de temporada o del seu projecte propi de suport a la creació anomenat El Cicló.

Aquest replantejament es veurà reflectit en una reducció d’uns originalment 500 espectacles per temporada a uns 300, cosa que es compensarà augmentant la durada de les obres en cartellera. La nova filosofia també implica el sacrifici de la programació familiar, que es veu eliminada sense – de moment – previsió de retorn, mentre que es mantenen les programacions d’adults i escolars.

La sala tampoc renuncia a la seva vessant més comunitària i a una voluntat reforçada de fomentar el treball en conjunt, la solidaritat i les col·laboracions. Aquesta pren forma a través de projectes internacionals i de col·laboracions amb centres educatius del Raval. Destaca el projecte RAPPORT dut a terme per la companyia PI(È)CE creada a través del teatre, el qual se centra en pràctiques creatives amb refugiats.

La programació del Tantarantana 21/22

Aquesta nova temporada 21/22, el Teatre Tantarantana aposta per a propostes compromeses, joves i de qualitat, amb una trentena d’espectacles. Entre aquests es troben les produccions de les actuals companyies del projecte de suport a la creació El Cicló – La Pulpe, Paradiso99, i Obskené – a més de les creades i recolzades en residència.

Els dos espectacles que obriran la temporada són ADELA (Women’s White Long Sleeve Sport Shirts), de Daniel Veronese, interpretat per Mireia Gubianas, i Una intervenció, del britànic Mike Bartlett sota direcció de Sílvia Sabaté.

ADELA posa sobre l’escenari un text i actuació íntims que ens parlen de la violència masclista i de les dones en situació precària posant èmfasis en el poder interpretatiu de l’actriu. Una intervenció, per la seva banda, juga amb els límits de l’amistat, qüestionant fins a quin punt tenim dret a intervenir en les vides i decisions dels nostres amics, i traçant així paral·lels amb les intervencions militars occidentals a altres països.

Altres dels més de 30 espectacles en temporada inclouen la recuperació de Combat de negre i de gossos, de Bernard-Marie Koltès; l’ “anàlisi semàntica de l’amor” Safareig, de Com un Llum; la història d’amor impossible mallorquina Te deix, amor, la mar com a penyora, de Les Fugitives; La Ruta de la Palta, una exploració crítica dels vincles entre Catalunya i Xile, de Projecte Ingenu; o El gegant del pi, sorgit d’una reflexió sobre el feixisme i la família, escrit per Pau Vinyals i dirigit per Júlia Barceló.

La identitat i els conflictes, però també l’amor en moltes formes seran els protagonistes d’una nova temporada del Tantarantana amb modificacions i comiats, però també amb moltes ganes i grans propostes.


El Tantarantana estrena temporada i nova filosofia

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *