Crítica: Delicades (T de Teatre) – Teatre Goya [Grec 2021]

Crítica: Delicades (T de Teatre) - Teatre Goya [Grec 2021]

[usr 4 img=»03.png»]

La companyia T de Teatre celebra trenta anys de trajectòria reestrenant Delicades, un espectacle deliciós que s’ha pogut veure a 60 ciutats de 8 països diferents.

En aquella amagada cantonada, que sempre m’ha semblat màgica, on s’ubica el Teatre Goya, hi viuen ara les T de Teatre fent de «DELICADES»: Mamen DuchMarta Pérez,  Carme PlaJordi RicoAlbert Ribalta i Àgata Roca. 

Delicades, l’obra que conmemora els 30 anys de T de Teatre

Alfredo Sanzol va conèixer les T de Teatre des de la butaca, veient «HOMES» a Madrid; elles el van retrobar com a espectadores al Lliure, amb «Sí, pero no» i en acabar, van anar a parlar amb ell; d’allà n’havia de sortir alguna cosa bona.

Amb admiració mútua va néixer Delicades, obra feta de petites peces, de records de la infància de Sanzol, esquetxos independents però relacionats per un concepte comú; el d’aquelles dones que visqueren la Guerra i la postguerra, dones que vivien en un moment on no eren ningú, dones que no s’escoltaven, dones que lluitaven des d’un altre banda i amb molta més força de la que mostrava la seva delicada aparença .

L’àvia d’Alfredo Sanzol i les germanes d’aquesta, van construir un univers en la imaginació de l’autor, ple de bellesa i de màgia, ell plasma aquell imaginari a DELICADES.

Il·luminació i vestuari aconsegueixen crear un ambient molt especial, íntim i fins i tot il·lusori, amb una mica de música, molta emoció i una bona dosi d’humor marca de la casa.

DELICADES és una comèdia dolça pel tractament que es fa dels fets i dels personatges, molt més que no pas pels fets en si, que en alguns casos són ben crus.

L’obra DELICADES es podrà veure fins al 8 d’agost al Goya, dins del marc del Grec Festival de Barcelona, us recomanem que gaudiu d’aquesta delicadesa, abans que s’acabi!


  • El que més m’ha agradat: la compenetració i complicitat dels actors, es nota que fa molts anys que caminen junts.
  • El que menys m’ha agradat: un parell d’escenes que passen en l’època actual, que no he sabut connectar amb el fil de la resta d’esquetxos.

Crítica: Delicades (T de Teatre) - Teatre Goya [Grec 2021]

Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *