Crítica: Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) a La Villarroel

Crítica: Història d'un senglar (o alguna cosa de Ricard) al Lliure

Consulta la cartellera de teatre de Barcelona

Història d’un senglar és un un text de Gabriel Calderón i un actor en estat de gràcia, Joan Carreras. Això és el que trobareu a La Villarroel. Joan Carreras és l’actor seleccionat per interpretar a Ricard III. Un actor que ara té l’oportunitat de demostrar el seu talent en un muntatge que el farà lluir, que l’impulsarà a l’estrellat. I Joan Carreras, l’actor, ens explica com el van triar, per què… i ens descriu, amb detall, la gent que l’envolta, mentre hi intercala monòlegs del text de Ricard III.

Història d’un senglar, una obra on l’actor i el personatge de Ricard III es barregen

Aquestes anades i vingudes entre l’actor i el personatge ens fan adonar que, de mica en mica, es fa una simbiosi entre tots dos. Al final, se’ns fa difícil distingir qui és Joan Carreras i qui és Ricard III.

Un decorat molt ben dissenyat, que retalla l’espai escènic i deixa en Joan Carreras atrapat. Un espai petit on les cordes dels erços passen a ser els «altres», els altres personatges que ell fa anar amunt i avall, que lliga i deslliga amb poder absolut.

Un decorat complementat amb un excel·lent disseny de llums que dona força als monòlegs, on la penombra amaga l’actor, per deixar-nos sentir només la seva veu. I també on la llum el fa brillar en els moments d’exaltació.

Un disseny de vestuari que ens permet gaudir de la interpretació sense distreure’ns amb res.

Una bona direcció de Gabriel Calderón

La direcció de Gabriel Calderón que li treu tot el suc al seu text, i que aprofita el talent de Joan Carreras al màxim.

Història d’un senglar, a La Villarroel, és d’aquells muntatges que s’han de veure, perquè no hi ha res que hi sobri, no hi ha res que hi falti. Perquè hi brilla el talent. No cal dir res més. Quan un muntatge és excel·lent, no necessita lloances. Necessita públic. Aneu-hi i gaudiu-lo!


  • El que m’ha agradat més: el text… i la interpretació!
  • El que m’ha agradat menys: del muntatge, res a dir. És excel·lent. Del teatre… feia moltíssima calor!

Comprar entrades

Nicolas Larruy El teatre m’agrada des de què tinc memòria. De ben petita ja anava a veure el Cicle de Teatre per a Nens i Nenes de Cavall Fort, al Romea… i ja no he deixat de gaudir del teatre. Per a mi, el teatre és salut, és felicitat… és vida! Actualment, a més de col·laborar a Espectáculos BCN, i de dedicar temps al teatre amateur, faig de jurat a la Mostra de Teatre del Raval i al Concurs de Teatre del Foment Martinenc; també col·laboro a Ràdio Montornés. El meu Linkedin

Un comentario:

  1. Maite Ferré Sedó

    Fabulosa!!! Feia temps que no gaudia tant anb una representació teatral. Joan Carreras està superb.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *