Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

[usr 4 img=»03.png»]

Arriba La coach: Todo patas arriba a la sala Cincómonos. La companyia LetrasConVoz ens presenta la segona part d’un nou concepte teatral: una sitcom traslladada a un escenari amb 3 episodis de 25 minuts protagonitzats per quatre dones que fan esclatar de riure al públic un cop sí i un altre també.

La coach: Todo patas arriba et soprendrà

Dones totes elles, entre els 30 i els 40 anys, solteres, emparellades i, fins i tot, plantades. Són l’Amèlia (Lara Vacas), la Sílvia (Esther Noya), l’Olga (Nerea Mendia) i la Carla (Eva Solé), amigues, germanes, totes s’estimen, entre totes s’ajuden.

Cadascuna amb una història personal que comença en un casament. Per ser curosos, cal dir que la comèdia té el seu origen en una temporada anterior i un vídeo inicial projectat a l’escenari explica d’on venen les protagonistes, però no cap a on van. El passat es torna irrellevant perquè la segona entrega, explicada en tres capítols, és prou independent i va carregada de novetats.

Embrancada en la comèdia

Si li haguéssim de buscar un símil, potser un Sexe a Nova York seria el més encertat. Quatre dones que ploren, alhora que es mofen, de les seves petites tragèdies passats els 30, com fer-se gran, la maternitat, el futur laboral, l’amor i l’amistat.

Un text exquisit i ben filat aconsegueix dotar de molt bon ritme la funció. L’observador no treu els ulls de l’escenari en cap moment gràcies a uns diàlegs ben trobats i frescos. Si bé és cert que costa entrar a la trama en la primera escena, de seguida quedes atrapada (o atrapat) en les seves sessions de teràpia grupal.

Una d’elles, la divertidíssima coach, interpretada per la Nerea Mendia, gràcies als seus excèntrics mètodes arrenca les pors més profundes i totes les intimitats de les seves amigues. De personatge de la Casa de Papel o de Doc, de Regreso al futuro, es disfressa del que calgui per ajudar-les a deixar-se anar.

Quatre vides, quatre històries

I de què parlen les amigues? Una d’elles no es vol fer gran, no vol fer anys, l’obsessiona arribar als 33 sense la vida resolta; la que han deixat plantada, en canvi, veu en el ‘fracàs’ una oportunitat per tornar a començar. Una tercera vol formar una família, però la vida no li posa fàcil; i la quarta, la coach, veu la seva carrera amenaça per les seves pràctiques peculiars.

Com ho solucionaran tot plegat? Ho sabràs si vas al Cincómonos els diumenges a les 18h. Sens dubte, una obra dinàmica, enginyosa i divertida per passar una tarda de diumenge ben entretinguda. No te la perdis!


  • El que més m’ha agradat: La facilitat per empatitzar amb els personatges i les seves històries personals.
  • El que menys m’ha agradat: El vídeo inicial desconcerta un xic l’espectador.

Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

2 comentarios:

  1. Lluis Pascual Cercos

    Yo la vi ager y estoy de acuerdo con tu opinión. Es divertida, fresca innovadora. Con estas 3 chicas tan espontáneas y con sus interpretaciones que te hacen pasar los 80 minutos en un plis plas. De verdad el guión es innovador y diferente. Estoy esperando los nuevos capítulos. No tardeis!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *