Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

Nuestra opinión

Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

[usr 4 img=»03.png»]

Arriba La coach: Todo patas arriba a la sala Cincómonos. La companyia LetrasConVoz ens presenta la segona part d’un nou concepte teatral: una sitcom traslladada a un escenari amb 3 episodis de 25 minuts protagonitzats per quatre dones que fan esclatar de riure al públic un cop sí i un altre també.

La coach: Todo patas arriba et soprendrà

Dones totes elles, entre els 30 i els 40 anys, solteres, emparellades i, fins i tot, plantades. Són l’Amèlia (Lara Vacas), la Sílvia (Esther Noya), l’Olga (Nerea Mendia) i la Carla (Eva Solé), amigues, germanes, totes s’estimen, entre totes s’ajuden.

Cadascuna amb una història personal que comença en un casament. Per ser curosos, cal dir que la comèdia té el seu origen en una temporada anterior i un vídeo inicial projectat a l’escenari explica d’on venen les protagonistes, però no cap a on van. El passat es torna irrellevant perquè la segona entrega, explicada en tres capítols, és prou independent i va carregada de novetats.

Embrancada en la comèdia

Si li haguéssim de buscar un símil, potser un Sexe a Nova York seria el més encertat. Quatre dones que ploren, alhora que es mofen, de les seves petites tragèdies passats els 30, com fer-se gran, la maternitat, el futur laboral, l’amor i l’amistat.

Un text exquisit i ben filat aconsegueix dotar de molt bon ritme la funció. L’observador no treu els ulls de l’escenari en cap moment gràcies a uns diàlegs ben trobats i frescos. Si bé és cert que costa entrar a la trama en la primera escena, de seguida quedes atrapada (o atrapat) en les seves sessions de teràpia grupal.

Una d’elles, la divertidíssima coach, interpretada per la Nerea Mendia, gràcies als seus excèntrics mètodes arrenca les pors més profundes i totes les intimitats de les seves amigues. De personatge de la Casa de Papel o de Doc, de Regreso al futuro, es disfressa del que calgui per ajudar-les a deixar-se anar.

Quatre vides, quatre històries

I de què parlen les amigues? Una d’elles no es vol fer gran, no vol fer anys, l’obsessiona arribar als 33 sense la vida resolta; la que han deixat plantada, en canvi, veu en el ‘fracàs’ una oportunitat per tornar a començar. Una tercera vol formar una família, però la vida no li posa fàcil; i la quarta, la coach, veu la seva carrera amenaça per les seves pràctiques peculiars.

Com ho solucionaran tot plegat? Ho sabràs si vas al Cincómonos els diumenges a les 18h. Sens dubte, una obra dinàmica, enginyosa i divertida per passar una tarda de diumenge ben entretinguda. No te la perdis!


  • El que més m’ha agradat: La facilitat per empatitzar amb els personatges i les seves històries personals.
  • El que menys m’ha agradat: El vídeo inicial desconcerta un xic l’espectador.

Crítica: La Coach, Todo patas arriba – Cincómonos

Bego F. Simón

Periodista de professió, actriu de vocació i iogui per buscar la concentració. Granollerina, ‘blava’, amant del teatre, la lectura i els viatges. Vaig descobrir la meva passió pel teatre als 12 anys a la funció de l’institut gràcies a El Rei Lear, de Shakespeare. Des d’aleshores, he participat en nombroses obres, videoclips i curtmetratges. Actualment formo part del grup amateur ‘El Coverol’, de Les Franqueses del Vallès, on ja m’han enredat per fer dos anys Els Pastorets. Ver mi Linkedin

2 comentarios:

  1. Lluis Pascual Cercos

    Yo la vi ager y estoy de acuerdo con tu opinión. Es divertida, fresca innovadora. Con estas 3 chicas tan espontáneas y con sus interpretaciones que te hacen pasar los 80 minutos en un plis plas. De verdad el guión es innovador y diferente. Estoy esperando los nuevos capítulos. No tardeis!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *