Crítica: La filla del mar – Grec 2021

musicales barcelona

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

El Grec 2021 d’aquest estiu ens porta un clàssic del teatre català en forma de musical: La filla del mar. L’encarregada de l’aventura és la Barni Teatre, companyia fundada l’any 2006 per Marc Sambola (director musical de l’obra), Marc Vilavella (director) i Gracia Fernández (actriu).

La filla del mar, un musical de La Barni Teatre

LA BARNI TEATRE puja als escenaris aquesta peça tan popular de la dramatúrgia catalana, fent-ne una adaptació musical, amb la intenció d’acostar-la al públic d’avui.

La filla del mar, d’Àngel Guimerà, es va estrenar el 1899 però, malauradament, el tema de la discriminació pels orígens d’una persona, segueix sent vigent.

L’argument de l’obra es desenvolupa al voltant del conflicte que es genera en un petit poble de mar, on fa alguns anys hi va arribar l’Agata, una noia orfe que va perdre els seus pares a la mar. Qui és l’Agata? d’on ve? és com ells? – es pregunten la gent del poble. El nus de la tragèdia se centra en un triangle amorós en el que la pobra Àgata es veu immersa, gairebé sense fer res ni voler-ho.

La Barni Teatre aposta per un llenguatge escènic contemporani i multi-disciplinar i una escenografia muntada amb una estructura de fusta, de dos nivells, que es mou i s’il·lumina, creant els diferents ambients.

Adaptació respectuosa però valenta, intensa, de ritme trepidant i que et fa patir, tota l’estona, ben bé igual que l’obra original.

Recomanem anar al Condal a veure i sentir LA FILLA DEL MAR, el musical.


  • El que més m’ha agradat: el treball dels actors, m’ha sorprès i m’ha entusiasmat.
  • El que menys m’ha agradat: hi ha algunes cançons forçades, La filla del mar no és un musical i es nota; li manca naturalitat a l’adaptació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *