Entrevista a Pere Pàmpols per La llàntia meravellosa (Cia. Festuc Teatre)

Entrevista a Pere Pàmpols per La llàntia meravellosa (Cia. Festuc Teatre)

S’ha pogut veure al SAT la Llàntia meravellosa, de la Companyia Festuc Teatre.  El Sant Andreu Teatre ofereix una programació familiar adequada per a infants, des de molt petitets, perquè puguem gaudir tots junts de la cultura.

La Cia. Festuc Teatre es va fundar el 2003 a Lleida, gràcies a l’interès de l’Ingrid Teixidó i el Pere Pàmpols de poder fer de la seva passió una forma de vida. Amb els seus projectes conviden a l’espectador a reflexionar sobre els valors i les emocions.

La Llàntia meravellosa és una història protagonitzada per una nena que vol que la seva mare es curi del càncer que pateix. El geni de la llàntia és capaç de concedir riquesa, bellesa, poder o fama. No obstant això, es troba a una nena que no anhela cap d’aquestes coses.

Per a poder entendre i saber una mica més d’aquest projecte, hem entrevistat el Pere Pàmpols, director de Festuc Teatre, conjuntament amb Ingrid Teixidó.

  • Pere, com arriba la Companyia Festuc Teatre a representar una obra com aquesta al SAT? Ens podeu explicar el procés per a tots aquells que no el coneixem?

Doncs mira, per a nosaltres el SAT és un teatre de referència quant a programació familiar a Barcelona, sempre que estrenem una obra ens agrada portar-la al SAT per presentar-la a la ciutat, ja que sembla que si no estrenes a Barcelona, no ets ningú… (Riu).

De fet la nostra relació amb l’Oscar Rodríguez, director del SAT, és de fa molts anys ja i ens trobem a les fires i mostres i tanquem dates i programació.

  • «La Llàntia meravellosa» ens va semblar una obra de gran bellesa estètica i amb una escenografia cuidada, detallista, mimada. Les maquetes dels decorats les heu fet vosaltres mateixos? Com vau tenir la idea de fer-ho així? Us va costar escollir els elements?

Ens agrada molt cuidar tots els detalls i des de gairebé un any abans d’estrenar cada espectacle ja comença la feina d’anar creant el disseny de música, llum, qualitat artística… Ja fa molts anys que som fidels al mateix equip de gent, que és l’empresa Plàncton i ells fan realitat els nostres somnis. No per tractar-se d’espectacles familiars, dirigits a un públic infantil, són menys importants. Fem una aposta pel rigor i el teatre familiar de qualitat.

  • Pel que fa a la temàtica, la vam trobar molt crua i amb molt de conflicte per estar dirigida a infants a partir de 3 anys. Probablement, la nostra única crítica sigui aquesta, que l’edat no la veiem adequada, li posaríem un mínim de 6 anys. Per què creieu que cal explicar una història tan dura a nens tan petits?

Nosaltres, de fet, recomanem l’espectacle a partir de 5 anys, tot i que creiem que és apte per a tots els públics, ja que entenem que un nen de 3 anys en farà una lectura molt diferent del que pugui entendre un nen de 8 anys. Potser un nen petit no entendrà bé totes les coses, però sí que de forma indirecta veurà que hi ha un conflicte que amb l’ajuda i l’amor dels seus pares es pot resoldre.

Avui en dia es demana que hi hagi inclusió en les obres de teatre, que les companyies siguin empàtiques amb el seu públic i és que de fet, a nosaltres ens han vingut a veure moltes famílies i mares que porten mocador al cap amb els seus fills i només que un d’aquests infants pugui sentir-se identificat i veure que hi ha obres de teatre on també hi ha persones malaltes és important perquè no se sentin exclosos o estranys. Aquest el missatge que volem transmetre, que hem de viure el moment, que la vida pot ser bonica i meravellosa i que la unió i la connexió amb els qui més estimes pot vèncer totes les pors.

La resta de l’obra, que creiem que és la major part, ens endinsa en una aventura meravellosa que ens transporta a l’imaginari del conte d’Aladdin i les mil i una nits.

  • Per què heu inclòs la cançó de Joan Dausà? Vull dir que si té alguna història més enllà que no coneguem… Teníeu clar que volíeu aquella cançó? Vau estar buscant?

Ens passa amb tots els espectacles que hi ha una cançó que ressona en el procés de creació i, amb «la llàntia» ens va passar amb el Joan Dausà. Ell es troba en una fase creativa molt vital, molt de gaudir dels petits moments i això va provocar com una simbiosi amb l’espectacle.

De fet, no el coneixem de res, li vam proposar utilitzar la cançó i ell va estar encantat de la vida, «aquesta i les que faci falta» ens va respondre. Certament, li dona aquest plus emotiu a l’escena… ens va sortir del cor, no té altre motiu.

  • Seguiu rodant «La Llàntia meravellosa», teniu altres actuacions previstes? Expliqueu-nos una mica els vostres plans!

L’obra es va estrenar el passat agost a La Feria de Teatro de Castilla y León, va tenir molt bona acollida i molts programadors, que ens havien vist ja amb ADEU PETER PAN, ens van contactar de seguida.

Vam estrenar a Catalunya al Picat, vam estar unes setmanes a Barcelona per fer el cop d’efecte de comunicació, sobretot, i ara, a partir del mes de gener, tenim dates tancades fins al 2023, gairebé tots els caps de setmana (excepte a l’estiu, que no acostumem a actuar), per Catalunya i arreu d’Espanya.

Animem a tothom que vulgui a seguir-nos a Instagram @festuc_teatre i així podran veure totes les dates i llocs de les properes actuacions.


Des d‘Espectáculos BCN us animem a veure aquesta meravellosa obra, en alguns dels pobles i ciutats on pararà aquest 2022. La nostra recomanació personal, però, és que hi aneu amb infants que siguin més grans de 6 anys.


 

Laia Ruiz Llicenciada en Publicitat i RRPP i redactora, he treballat en tants llocs diferents que em costa classificar-me. Sóc multitasking de naturalesa; començo a fer una cosa i ja estic pensant en la següent. La cultura em dóna vitamines i escric perquè em resulta terapèutic. He fet varis cursos a l’Aula d’escriptors de Gràcia, de creació de novel·la, de guió cinematogràfic i un de redacció periodística a l’Ateneu Barcelonès. El meu perfil a Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *