Les Festes de Primavera de l’Hospitalet a so de Tanxugueiras i Juanito Makandé

Les Festes de Primavera de l'Hospitalet a so de Tanxugueiras i Juanito Makandé

Les Festes de Primavera de l’Hospitalet s’acosten aquest 2022 amb la presència ja confirmada de les gallegues Tanxugueiras i de Juanito Makandé com a plat fort en el seu menú de música en directe. Enguany, les festes tindran lloc del 21 al 25 d’abril, però els artistes convidats es concentraran en dues vetllades de concerts el divendres 22 i el dissabte 23 d’abril.

Tradició i modernitat per celebrar la primavera a les Festes de Primavera 2022

L’Hospitalet de Llobregat celebra, des de l’any 1980, les anomenades Festes de Primavera, festes ciutadanes que combinen espectacles musicals i teatrals, activitats familiars, actes de cultura popular, i activitats literàries relacionades amb Sant Jordi, entre molts d’altres.

Des dels seus orígens, les festes han inclòs els tradicionals concerts de música en directe al recinte de La Farga, encapçalats per músics i grups del moment. Aquest 2022 continua la tradició amb la presència de les gallegues Tanxugueiras, el dia 22, i de Juanito Makandé, el dia 23.

Tanxugueiras a les Festes de Primavera

Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneiro són les tres integrants cantareiras de Tanxugueiras, el primer d’aquests dos grans espectacles. Havent gaudit recentment d’una càlida acollida al festival de Benidorm 2022, on competien per l’entrada a Eurovisió, aquest trio d’artistes dona una nova de cara a la tradició musical de la seva nativa Galícia, fusionant sons mil·lenaris amb ritmes urbans, d’inspiració trap o electrònica, i portant sobre l’escenari una presència i energia captivadores.

La nit d’aquest mateix divendres 22, però, serà la barcelonina Balkan Paradise Orchestra qui doni el tret de sortida als concerts. Es tracta d’una banda íntegrament femenina, composta d’instrumentistes de vent i percussió, que s’inspira de sons i ritmes de tradició balcànica per crear una atmosfera alegre i festiva.

Nit de rumba amb Juanito Makandé

El grup de rumba Uña y Carne serà l’encarregat d’obrir la nit del dissabte 23, un projecte musical de la mà del director de cinema Carlos Salado, que treballa la seva versió pròpia de la rumba amb inspiracions de flamenc i pop. Juanito Makandé prendrà el relleu, portant a l’escenari els seus més de vint anys fent música.

El cantautor, figura experimentada en l’escena independent del país, llançarà el seu nou disc, Folklore Sintético, els propers mesos. El públic de les Festes de Primavera de l’Hospitalet podrà gaudir del seu estil eclèctic – un flamenc amb tonalitats del pop, jazz, o funk, entre d’altres – per acomiadar-se dels actes musicals de les festes.

Com cada any, les Festes de Primavera inclouran, a més dels dos vespres de música en directe a La Farga, les ja tradicionals activitats de cultura popular. Aquestes inclouen sardanes, diversos concursos, gegants, bèsties i colles de foc, teatre, i activitats infantils, entre d’altres.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *