El teatre torna a les biblioteques amb ‘Llegir el teatre’ 2021-2022

El teatre torna a les biblioteques amb 'Llegir el teatre' 2021-2022

Les biblioteques públiques de Catalunya ja porten 9 anys llegint textos teatrals, i aquesta nova temporada 2021-2022 no serà menys, gràcies al projecte ‘Llegir el teatre’, una col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya.

‘Llegir el teatre’: clubs de lectura del teatre local

Amb la nova temporada teatral als escenaris de Catalunya arriba també la nova edició del projecte ‘Llegir el teatre’. Aquesta n’és la novena des del seu inici a la temporada 2013-2014, i la seva trajectòria fins ara ha assolit la participació de fins a 119 biblioteques i més de 12.000 lectors únics.

El projecte pren forma mitjançant clubs de lectura a les biblioteques participants, on es llegeixen i debaten textos teatrals seleccionats especialment partint de la programació actual del TNC i d’altres teatres locals.

‘Llegir el teatre’ va sorgir com una col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el TNC amb objectius que aporten un benefici mutu: per una banda, fomentar la lectura de textos teatrals entre el públic i donar la possibilitat a l’espectador de guanyar coneixements sobre les obres i gaudir més plenament de l’oferta teatral; i per l’altra banda, alimentar l’edició del gènere dramatúrgic, i aportar més textos teatrals als fons bibliogràfics de les biblioteques públiques de Catalunya.

Els clubs de lectura de ‘Llegir el teatre’ estan dirigits per figures del món del teatre que ajuden a la comprensió dels textos i els comenten amb els lectors, els quals també el debaten entre ells. Aquest diàleg es veu enriquit per l’oportunitat de complementar-lo amb l’assistència a la funció teatral que correspon, gràcies a la tria que es fa dels textos d’acord amb la programació del TNC i local. El TNC ofereix descomptes als participants en entrades a la seva programació, a més de formació als conductors dels clubs de lectura.

Temporada 2021-2022 de ‘Llegir el teatre’

En la presentació de la nova temporada de ‘Llegir el teatre’ aquest dimecres, Josep Vives (cap de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques), Carme Portaceli (directora artística del TNC) i Mònica Bofill (coordinadora de continguts editorials del TNC), han presentat les lectures de l’edició d’enguany.

Els títols, corresponent amb la programació actual del TNC, són La Víctor C. d’Anna Maria Ricart Codina (una mirada a la vida i obra de Víctor Català), Prostitución d’Albert Boronat i Andrés Lima, Nosaltres (A nosotros nos daba igual) d’Helena Tornero, La casa del dolor de Víctor Sánchez, El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai de Xavier Bobés i Alberto Conejero, Macbett d’Eugène Ionesco (la sàtira de Ionesco del Macbeth de Shakespeare) i El pes d’un cos de Victoria Szpunberg.

Aquests textos s’uneixen als 61 textos teatrals tant catalans com internacionals, clàssics i contemporanis, que s’han llegit fins ara dins del marc de ‘Llegir el teatre’, incloent obres d’autors com Rodoreda, Sagarra, Molière, Lorca, Shakespeare, Wilde, Cunillé, Rosich, Lope de Vega, Kane o Koltès, entre molts d’altres.

Consulta la programació completa de la nova temporada del TNC, on s’inclouen aquests i més espectacles, a partir del següent enllaç.

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *