Millors gorgues de Girona

Millors gorgues de Girona

Ara que arriba la calor, ens ve de gust fer plans que ens donin la possibilitat de refrescar-nos. Si no ets gaire de platja o, per la raó que sigui, et ve de gust alguna cosa diferent, no pateixis. Avui, a EspectáculosBCN et portem una selecció de les millors gorgues de Girona. Gaudeix d’un dia de relaxació, ombra i aigua freda molt a prop de casa.

5 de les millors gorges de Girona

Els gorgs i les gorgues són una alternativa meravellosa a la platja i la sorra. Una mena de piscina es crea de manera natural gràcies als desnivells del terreny. Especialment a la vora de la muntanya. De vegades pateixen canvis, s’enfonsen o s’assequen.

Malgrat que en alguns casos,els ajuntaments de les poblacions hi prohibeixen el bany –per raons de seguretat o mediambientals–, en algunes gorgues si que t’hi pots banyat. Els paratges es caracteritzen per tenir molta ombra, vegetació, naturalesa i aigua dolça. Oblida-te’n de la sal enganxada al cos i la sorra als peus. Aquestes gorges mereixen una visita, encara que sigui només per apreciar-les visualment.

Gorgues de Sarrià de Ter

Al municipi gironí de Sarrià de Ter hi ha una zona natural que és perfecte per passejar i pasar una estona agradable, endinsat en la natura. Allà hi podrem trobar el Salt d’aigua del Molí de Tomàs, o també conegut com salt del Timbarro, una de les millors gorgues de Girona.

És molt a prop de la ciutat de Girona. Aquesta és una gorga ideal per fer una petita excusió si ens trobem a la ciutat gironina, ja que no cal que ens hi allunyem gaire. Es pot aprofitar per fer una caminada o senderisme, ja que el salt es troba envoltat de naturalesa. No et perdis aquesta meravella natural!

Millors gorgues de Girona

Gorges de Sant Gregori

Molt a prop del poble de Sant Gregori es troben les gorges de Canet d’Adri. Aquestes estan situades a uns 15 kilòmetres de Girona ciutat, en direcció Les Planes d’Hostoles. La zona té origen volcànic, és per aquest motiu que el paisatge és tan especial. La vegetació i els estanys fan que, si decideixes fer una ruta caminant per la zona, t’enamoris de les vistes.

Tenim una mala notícia i és que l’ajuntament de la població de la Canet d’Adri prohibeix el bany als estanys de la zona, especialment als gorgs. Malgrat això, paga la pena fer un tomb per la zona si us trobeu a prop. Especialment degut a que, de camí a les gorgues, podreu veure les restes d’un antic molí d’aigua.

Gorges de Maçanet de Cabrenys

A la zona de Maçanet de Cabrenys podem trobar gorgs i gorges per gran part de la seva orografia. Et presentem algunes de les notres preferides, que formen part de la notra llista de les millors gorgues de Girona.

Gorga de Saltant

Aquesta gorga es troba a la zona de l’Arnera. El seu nom es deu a la característica sorrenca de la zona. Hi ha una petita cascada d’uns 3 metres d’alçada, tot un espectacle quan la ribera és plena d’aigua. És una gorga petita pero preciosa. Malgrat això, molt de compte, ja que és una zona molt relliscosa, degut a la pedra polida i a la presència de l’aigua.

Gorga de les Dones

Una de les millors gorges de Girona és la Gorga de les Dones. Aquesta és la gorga més coneguda de la zona i la que té més fama. Això és deu a que és una de les poques a les quals es pot arribar amb el cotxe. Hi ha una zona de pedra que té forma de banc i una zona plana per posar-hi les tovalloles.

És prou gran comparada amb altres gorgues de la zona i acostuma a anar-hi prou gent als mesos d’estiu. Té una fondària aproximada de dos metres i mig, ja que l’any 1961 es va construir una comporta per a elevar el nivell de l’aigua. És una zona espectacular per pasar-hi una bona estona envoltat de natura i vegetació.

Millors gorgues de Girona

Gorg Bullidor

Aquest gorg emula una mena de jacuzzi. Degut a l’orografia d’aquesta àrea, l’aigua emporta aire suficient com per a emplenar mig gorg de bombolles naturals. D’aquí prové el seu nom, ja que sembla que l’aigua del gorg estigui bullint, especialment gràcies al soroll.

És un dels gorgs amb més fondària, d’aproximadament 7 metres. Per arribar cal agafar el camí que baixa de la carretera de la Terneta. És un camí difícil on cal anar-hi amb compte, per això recomanem no anar-hi amb canalla petita.

Gorgues del Forca

Aquesta zona és formada per dues gorges diferents. Les gorgues del Forca no son extremadament fondes, només uns tres metres quan no hi ha dipòsit sorrenc. També hi trobem una cascada de 4 metres d’alçària. Per la zona podem trobar el pas dels capellans, que era utilitzat pels capellans que servien a la parròquia dels Horts. Encara que també hi ha la teoria de que el nom prové de la dependència de la zona de la seu gironina dels capellans.

Gorg Blau de Girona

Situat entre els municipis de Montagut i d’Oix, trobem Sant Aniol d’Aguja, on hi ha el conegut com a Gorg Blau. Aquest és un dels millors i més espectaculars gorgs que et presentem. Les aigues, clares i transparents combinen a la prefecció amb una cascada alta i un munt de verd al voltant.

Podeu aprofitar per fer una ruta de senderisme, ja que la zona és apta per a caminar. Si voleu, també podeu visitar el pintoresc santuari de Sant Aniol d’Aguja, una construcció que va ser declarada bé cultural d’interés nacional l’any 1933.

Salt del Brull

Molt a prop del Gorg Blau de Sant Aniol d’Aguja podem trobar el Salt del Brull. Aquest és un salt que es troba entre roques i que fa un aspecte de piscina. Es troba sota el nivell del terreny, quelcom que fa que el salt quedi resguardat.

Sens cap mena de dubte, la zona de Girona és plena de paratges naturals que faran les delícies dels amants de la naturalesa i el senderisme. A EspectáculosBCN hem fet aquesta sel·lecció de les que creiem que son les millors gorgues de Girona. Però, sempre estem oberts a que ens recomaneu cosaltres les vostres preferides. Us llegim a la secció de comentaris!

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *