Mostra Igualada presenta la seva 33a edició amb 47 espectacles

Mostra Igualada presenta la seva 33a edició amb 47 espectacles

Celebrant enguany la seva 33ena edició, Mostra Igualada s’està fent gran, però la seva oferta teatral, dirigida a un públic infantil i jove, promet mantenir-se fresca i innovadora en l’edició d’aquest 2022, programada del 31 de març al 3 d’abril. Mostra Igualada 2022 presentarà 47 espectacles de 46 companyies diferents, apostant aquest any per la presencialitat total amb aforament limitat.

Mostra Igualada 2022: un any més acostant el teatre als infants i joves

La 33a edició de Mostra Igualada arriba aquesta primavera amb la idea d’incorporar un “concepte 360º”, una mirada oberta i crítica, també en les arts escèniques dirigides a un públic familiar. Això es reflecteix en una programació multidisciplinària que consisteix enguany en 47 espectacles de 46 companyies diferents, amb un total de 103 funcions. A diferència de la proposta híbrida de l’any passat, Mostra Igualada 2022 torna al format presencial total, tot i que amb aforament limitat. Cada espectacle inclourà recomanacions d’edat, oscil·lant entre la primera infància i un públic juvenil.

D’entre l’ampli llistat d’espectacles, destaquen propostes de l’oferta juvenil com Nua (Radiografia d’un trastorn), de Flyhard Produccions (Sala Flyhard), coproduït amb el Teatre Principal de Palma, una reflexió sobre els trastorns alimentaris i els cànons de bellesa. També hi trobem l’humor grotesc i satíric de La revolució de les 4 idees, de Dúo Fàcil, que ens parla de les desigualtats socials; Hanle de Leamok, una versió que porta el clàssic de Shakespeare a la cultura urbana, l’internet, i la cultura japonesa; i Quanta, quanta guerra… de Farrés Brothers i cia., que adapta per primer cop el clàssic de Mercè Rodoreda a l’escenari.

Pel que fa al públic més menut, la fira ofereix una introducció a la música de Mozart i al teatre d’objectes amb l’espectacle M.A.R.E de La Romancera Teatre; una exploració del món dels musicals al concert Musicals pels més menuts de Pels Més Menuts; i una experiència de fantasia visual que estableix un diàleg amb l’element de l’aigua a Bajau de Ponten Pie.

Altres propostes destacables de diverses disciplines escèniques inclouen el Petit Univers del clown Marcel Gros; l’espectacle Miranius. L’aventura d’habitar el món, de la cia. De_paper amb Jordi Palet, que ens parla de la convivència entre humans i animals; la ballarina Roser López Espinosa amb l’aventura galàctica de Cometa; la divertida adaptació del conte d’UИ vestit nou per a l’emperador de La Pera Llimonera; i Soc una nou, de Zum-Zum teatre, història d’un noi que declara ser una nou després de la pèrdua dels seus pares fugint del país; o bé l’espectacle de titelles Sota sola de Ka Teatre.

A més de la producció local, Mostra Igualada acull també a algunes propostes de l’Estat espanyol com ¿Cuándo viene Samuel? de Ultramarinos de Lucas, una adaptació del clàssic de Beckett; l’espectacle de circ i malabars Suspensión de Nueveuno; i Tarzán, dels bascos Mar-Mar Teatro, que revisita el conegut personatge 25 anys després.

Resultats del Suport a la producció de Mostra Igualada

A part de la seva funció com a espai de difusió i intercanvi d’arts escèniques, Mostra Igualada també recull aquest any els fruits de la convocatòria de Suport a la producció i exhibició que va impulsar dins del marc de la passada edició. L’ajut proporcionat per la convocatòria es reparteix en quatre eixos (gran format, noves dramatúrgies i tendències, foment de la cooperació entre companyies i l’àmbit jove), amb una obra escollida per cada categoria. El resultat són quatre obres que es presentaran enguany a la fira:

  • Gran format: AMA de la companyia basca Marie de Jongh, una història de súper-anti-herois de la vida quotidiana.
  • Línia noves dramatúrgies: Dèmeter i Amazones, de l’Agrupación Señor Serrano: dos espectacles que tanquen la trilogia iniciada per Prometeu, en què els mites grecs es presenten sota una visió crítica en espectacles on només hi poden accedir els infants sense acompanyament parental.
  • Línia foment de la cooperació entre companyies: Imperfect, de la Companyia de Comediants La Baldufa. Espectacle de dansa realitzat amb l’ajuda de Sol Picó que promou l’exploració del món de la dansa a través de tres adults que experimenten amb ella per superar els seus límits.
  • Línia jove: Intempèrie, de la productora Tèntol i la cia. EYE2030, companyia jove formada per l’ocasió, on s’imagina un altre futur possible des d’Europa en un espectacle multiformat.

L’ajut consisteix en una dotació monetària total de 20.000 euros, i en la col·laboració econòmica i d’exhibició d’institucions i festivals com el GREC, el TNC, el Teatre Tantarantana, i la Nau Ivanow.


Mostra Igualada presenta la seva 33a edició amb 47 espectacles

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *