Un Nadal alegre al Maldà amb «Nadales» i «Les dones sàvies»

Per Nadal, l’arbre al menjador, l’escudella de l’àvia al plat, els poemes recitats pels nens sobre la cadira, i les comèdies al Maldà. A través d’un live des del seu compte d’Instagram, El Maldà ha presentat la programació de Nadal de la temporada 2021-2022, liderada per dues grans comèdies que ja s’estan convertint en tradicions nadalenques a la sala: Nadales, i Les dones sàvies.

El Maldà regala rialles amb una alegre programació de Nadal

Després d’una temporada de tardor al Maldà per on han passat espectacles com Disset anys, Ballar (és l’únic) que ens salvarà, o Robert, entre d’altres, el protagonista homònim d’aquest últim, Robert González, passava el relleu a la programació de Nadal aquest dijous al migdia.

El Nadal és per tradicions, i El Maldà crea les seves pròpies amb el retorn aquesta temporada 2021/22 de dos “clàssics de la nostra sala”: la festiva Nadales, d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals, i el clàssic de Molière, Les dones sàvies, amb la marca particular d’Enric Cambray i Ricard Farré.

Nadales per celebrar una festa autèntica

El primer d’aquests nous rituals de Nadal teatrals, Nadales, pren forma ell mateix d’un dels rituals nadalencs per excel·lència, que li dona el seu nom. Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals reflexionen amb humor sobre les tradicions nadalenques del segle XXI, ja avorrides segons els tres actors, i amb necessitat de tornar als seus orígens per reinventar-se de forma autèntica.

Amb una connexió d’Internet feble, però amb l’humor potent de sempre, Beltran i Pedragosa han explicat el seu objectiu de “rescatar l’esperit gamberro i una mica carnavalesc que havia tingut el Nadal anys enrere, i que ara hem perdut”, a través del cant, la celebració, i la proximitat amb el públic. Nadales no pretén modificar el Nadal, sinó desenterrar les arrels més descarades i divertides que ja es deixen entreveure en les cançons tradicionals.

Convidats diferents cada dia, improvisació, rialles, música i xerinola són les promeses que fa Nadales al Maldà, durant la setmana del 13 al 19 de desembre, amb moltes ganes de tornar a compartir Nadal i a crear tradició.

Compra les entrades

Molière nadalenc amb Les dones sàvies

El segon “clàssic” còmic pel qual la sala aposta aquestes festes és menys típicament tradicional, però no per això menys clàssic ni menys còmic, ja que es tracta de l’adaptació de Les dones sàvies del rei indiscutible de la comèdia francesa, Molière, per Ricard Farré i Enric Cambray.

El que pot semblar en primer moment com una missió molt ambiciosa per tan sols dos actors i una escenografia escassa esdevé tot un joc magistral de metamorfosi interpretativa a l’estil de Leopoldo Fregoli per part de Cambray i Farré, amb resultats més que divertits.

A més, la seva versió de la coneguda comèdia de costums celebra ja 5 anys, amb un regal d’aniversari en la forma d’una samarreta de la funció que es pot comprar a la web i a la sala del Maldà. El seu desig d’aniversari? “Cinc anys més, i que el públic continuï venint”. I és que aquest Nadal, l’espectacle allarga durada i es podrà veure tots els dies de dimarts a diumenge del 21 de desembre al 16 de gener, inclosos el 25, el 26 i l’1.

Compra les entrades

Pel que fa a la sorpresa nadalenca del mateix Maldà, la sala estrena la Targeta Maldà, disponible a la seva web, que permet bescanviar abonaments per entrades d’espectacles de la temporada 21-22. El Maldà tanca així l’any 2021, amb molt d’humor i molta energia malgrat tot, i animant a seguir gaudint del teatre un any més, a buscar el caliu de les sales de proximitat, i a regalar teatre i somriures aquestes festes, amb Nadales i Les dones sàvies.


 

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *