Un tomb pel Sónar de Dia 2022

Un tomb pel Sónar de Dia 2022

Amb la calor com a teloner principal, el Sónar ha tornat aquest 16, 17 i 18 de juny de 2022 amb força i 122.000 espectadors en la seva 29a edició, la segona millor assistència després del 2018, que va comptar amb 126.000 assistents.

Del cartell nacional i internacional destacaven artistes com Nathy Peluso, C. Tangana, Samantha Hudson, Niño de Elche o The Chemical Brothers. Els escenaris? Fira Barcelona a Montjuïc i Fira Gran Via L’Hospitalet de Llobregat. Us animeu a fer un recorregut post-pandèmia pel festival de música electrònica barceloní convertit en referent mundial?

Descobrint el Sónar de Dia 2022

Perquè una ja té una edat, no visita el Sónar de Nit sinó que va al de Dia a tafanejar i veure què s’hi cou —i mai millor dit— a Fira Montjuïc. Després de recollir l’acreditació de premsa, em dirigeixo a una de les portes d’entrada i dins el SonarVillage, escenari principal de Fira Montjuïc, m’espera una carpa amenitzada pel ballarí i cantant sud-africà Kamo Mphela. No m’aturo massa encara, vull inspeccionar una mica i veure com està tot organitzat. Hi ha força gent però no hi ha cues, no hi ha aglomeracions. Els foodtrucks els deixaré per més tard.

De moment carrego la polsera per prendre alguna cosa per passar la calor infernal. Miro l’hora i em dirigeixo al SonarPark by Dice on comença ja en directe Niño de Elche (Francisco Contreras), acompanyat d’Ylia i una quarantena de músics de la banda ‘La Valenciana’ oferint el concert ‘Músika Festera’, potser el més popular i esperat de la jornada de tarda. L’actuació comença amb retard i malgrat el moment ‘Paquito el Chocolatero’, el públic no acaba d’‘entrar’ massa a l’espectacle i molts assistents marxen a altres indrets.

Un tomb pel Sónar de Dia 2022

No m’amago, jo també ho faig, ballo una mica i segueixo el recorregut per les sales. Al SonarHall em topo amb un cabaret electrònic en directe de la Samantha Hudson, artista, cantant i activista del col·lectiu LGTBIQ+ que ha debutat i portat la seva tropa de ballarines per al show ‘Liquidación total’.

Surto a respirar una estona. Menjo alguna cosa i segueixo. Era el torn del duet Polo & Pan al SonarVillage però com no una no es pot dividir, m’he perdut bona part de l’actuació i ara ja entra la DJ, productora i vocalista Ivy Barkakati. Ballo i em deixo emportar. Saludo alguns coneguts i conegudes perquè si alguna cosa tenen aquests festivals, és que et trobes a gent coneguda vulguis o no. Són prop de les 23.00h i em començo a recollir. Ha estat força divertit però no ha estat excepcional. No sé si és l’edat, la calor o els concerts, però m’ha faltat un nosequé.

Jo només he vist una petita part del centenar d’artistes que han actuat al Sónar 2022 i que ha tingut com a novetat principal la reformulació del Sónar+D, més performatiu en aquesta ocasió.


 

Bego F. Simón

Periodista de professió, actriu de vocació i iogui per buscar la concentració. Granollerina, ‘blava’, amant del teatre, la lectura i els viatges. Vaig descobrir la meva passió pel teatre als 12 anys a la funció de l’institut gràcies a El Rei Lear, de Shakespeare. Des d’aleshores, he participat en nombroses obres, videoclips i curtmetratges. Actualment formo part del grup amateur ‘El Coverol’, de Les Franqueses del Vallès, on ja m’han enredat per fer dos anys Els Pastorets. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *