Crítica: Mirta en espera

Crítica: Mirta en espera
5 (100%) 3 votes

Nota: 8,5 sobre 10

Mirta ha estat esperant a la Sala Fènix. Ha estat esperant a què passi alguna cosa.

Mirta en espera ens parla d’això, d’esperar. Però també ens parla de moure’ns, d’actuar, per fer que l’espera sigui més breu, o que si hem d’esperar alguna cosa, que sigui allò que estem buscant. Que no esperem debades.

Mis amigas me dicen que el amarillo da mala suerte.
¡Qué importante es tener buenas amigas!

Mira ens parla del teatre, de les ganes de fer alguna cosa, de no caure en l’abatiment, de tirar endavant malgrat tot (i les amigues són un puntal)…

Soñar es gratis […] ¡pues depende del sueño!

Mirta és una lluitadora. No és una lluitadora de grans batalles. És una lluitadora del dia a dia, que lluita per aconseguir els seus somnis.

Yo tampoco tengo un Óscar… ¡tampoco estoy yo para pedir!

Ángela Palacios encarna a Mirta de forma excepcional

Ángela Palacios broda un personatge que, amb molt d’humor, se’n riu dels tòpics que apareixen en els contes de fades, i que encara veiem i vivim en el nostre món. Mirta se’ns presenta vestida com una princesa, de groc, que les supersticions estan per trencar-les… una princesa que no es conforma amb el que té i s’arrisca.

¿Que si solo me dedico a la interpretación? También hago la compra.

Ángela Palacios crea un personatge molt tendre, que ens fa venir ganes de saltar de la butaca i abraçar-lo. Una actriu que va creant personatges dins del seu personatge i recreant escenes de pel·lícules que tots reconeixem de seguida… que també canta i sap fer de la cançó un crit de protesta…

La gente, cuando sale a ligar, hace un pesonaje con su mejor versión.

Mirta espera un xicot, un representant, una oportunitat… i mentre espera, ens fa una repassada dels clixés que tenim incorporats en la nostra vida. Els assenyala un per un i, amb molt d’humor, els dóna la volta.

Mirta en espera, a la Sala Fènix, és un monòleg que ens ha fet riure molt. I ja que parlem d’esperar, esperem que torni la temporada vinent perquè veient la sala plena de gom a gom, ens fa l’efecte que hi ha molta gent que s’haurà quedat fora, esperant, a què hi hagi una altra oportunitat per veure-la. Esperem que sigui aviat.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *