Ja tenim aquí la programació del Cruïlla 2022

Ja tenim aquí la programació del Cruïlla 2022

Del 6 al 9 de juliol torna el Cruïlla a Barcelona. El festival Cruïlla torna amb un objectiu principal: que els seus asistents no parin de ballar. Això és el que promet l’edició d’aquest any: un Big Bang que ens torni la vida.

El festival torna amb el mateix format del 2019; quatre dies de música, amb sessions que s’allargaran fins a la matinada divendres i dissabte.

El Cruïlla: un festival local i compromés

Amb la sostenibilitat com a principal objectiu i temàtica, el festival vol mantenir un enfocament local. El Cruïlla continua sent el dia d’avui un dels festivals pioners en col·locar les baixes emissions i el benestar del medi ambient com a distintiu propi. Amb petits canvis, com la utilització de gots biodegradables o una oferta gastronòmica de proximitat i ecològica, el festival aconsegueix celebrar-se amb el mínim impacte possible.

Es para especial atenció al factor local. Lluny d’intentar convertir-se en un festival de peregrinació, el Cruïlla vol mantenir la seva essència més barcelonina. Per aquesta raó també ha renovat contracte amb Estrella Damm, el principal patrocinador, tres anys més.

El Cruïlla també es troba especialment conscienciat socialment. És per aquest motiu que es contractarà a gent del barri i els col·lectius vulnerables comptaran amb facilitats. S’ha instaurat un protocol contra agressions masclistes i es durà a terme una discriminació positiva.

Cartell del Cruïlla 2022

El festival ha volgut centrar el valor musical en la diversitat. És per aquesta raó que s’ha volgut prioritzar els cantants, músics i grups de parla hispana per sobre dels anglosaxons. El Line-up d’enguany compta amb grans noms de la música llatina.

Dimecres 6 de juliol

Per obrir el Cruïlla, es començarà amb la jornada pensada per al públic més jove. Es comptarà amb la presència del mallorquí Rels B, qui presenta nou disc. També amb l’argentí Trueno, qui comptarà amb una banda. Així mateix s’hi sumarà Toteking.

Aquest dia les entrades tindran un preu de 25 €. El Cruïlla ha volgut fer accessibles les entrades d’aquesta jornada perquè els joves també puguin gaudir del festival.

Dijous 7 de juliol

El dijous dia 7 els caps de cartell són el porto-riqueny Residente i els ja veterans Molotov, els quals interpretaran cançons tant noves com clàssiques. També es comptarà amb el grup revelació de la pandèmia, Stay Homas. Els hi acompanyarà Balkan Paradise Orchestra, un grup d’onze dones que ens portaran sons inspirats en la tradició balcànica.

Divendres 8 de juliol

El divendres dia 8, es comptarà amb un major nombre d’artistes. Els caps de cartell seran Jack White i Duran Duran. Aquests últims no venen a Barcelona des de l’any 2015, raó per la qual serà un concert únic i especial.

Se’ls unirà el grup Hot Chip, Rigoberta Bandini i Zahara, qui presentarà «la puta rave». Amb aquest show portarà a Barcelona l’ambient i l’esperit nocturn dels clubs de Londres i Berlín.

També es comptarà amb Meute, Dancetería, Delafé y las Flores Azules, Elefantes, Vintage Trouble, The Bloody Beetroots, Niña Polaca, Travis Birds o Dan Peralto i El Comboi.

Dissabte 9 de juliol

Per acomiadar el festival, el dia 9 tindrem, per primer cop junts a un escenari a Europa, a Juan Luis Guerra i Rubén Blades. Aquest darrer tindrà un show de més de dues hores, a la seva única data europea.

Altres dels grans noms que no han volgut perdre’s aquesta cita són Rozalén; Seeed, amb el seu únic show a Espanya; Fat Freddy’s Drop i les gallegues Tanxugueiras. També comptarem amb Búhos, Joe Crepúsculo, Sofi Tukker (DJ set), Cimafunk, Queralt Lahoz, The Tyets, Colectivo da Silva i Habla de Mí en Presente.

Aquests són els artistes confirmats el dia d’avui, però encara queden molts altres per descobrir. S’espera que el festival aculli al voltant de mitja centena d’artistes per retornar el ritme i les ganes de ballar a tots els assistents després de tant de temps.

El Cruïlla no es limita a la música, sinó que també hi haurà una secció dedicada a la comèdia. Per a aquesta encara no s’han desvelat els 35 noms amb els quals es comptarà, però promet ser un gran espectacle.

També serà molt important la secció d’art del festival. Cada any guanyarà més pes i serà un complement perfecte per a retornar tot l’esperit de festival. Igual que per Comedy, encara no es coneixen els noms que formaran part d’aquesta secció.


Ja tenim aquí la programació del Cruïlla 2022

Marta Antelo

Marta Antelo es una Humanista de Barcelona, apasionada de la literatura y el arte. Su hobby es la lectura y en Espectáculos BCN ha colaborado acudiendo a estrenos de teatro, ruedas de prensa y cubriendo noticias del sector cultural que se dan cita en Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *