El Museu de l’Art Prohibit a Barcelona: coneix les obres censurades

El Museu de l'Art Prohibit a Barcelona: coneix les obres censurades

Al districte de l’Eixample, un nou museu ha obert les portes: El Museu de l’Art Prohibit. Ho ha fet per revelar una col·lecció única de creacions artístiques que han estat enfrontades a la censura i a les crítiques més acalorades. Batejat com el Museu de l’Art Prohibit, aquesta instal·lació única està ubicada a la Casa Garriga Nogués, un edifici històric amb un passat ric i variat. T’ho expliquem a Espectáculos BCN!

Museu de l’Art Prohibit, un nou museu a Barcelona

Les obres d’art exposades en aquest museu representen una àmplia gamma de disciplines artístiques, incloent-hi pintures, escultures, instal·lacions, gravats i fotografies. La singularitat d’aquest museu rau en el fet que totes aquestes obres van ser, en algun moment de la història, censurades, prohibides o denunciades per diverses raons, com la política, les qüestions socials o la religió.

El fons del Museu de l’Art Prohibit alberga més de dues-centes obres, que van des de creacions clàssiques de Francisco de Goya, Pablo Picasso i Gustav Klimt fins a peces contemporànies d’artistes com Ai Weiwei, Robert Mapplethorpe i Tania Bruguera.

Moltes d’aquestes obres han generat polèmica i controvèrsia al llarg del temps i algunes continuen sent objecte de debat. El museu presenta creacions iròniques, reflexives i crítiques que aborden temes com la llibertat creativa i la relació entre l’art i el poder.

De Goya a Banksy: un recorregut artístic únic

Els visitants podran admirar obres com «La civilització occidental i cristiana» de León Ferrari, una obra que fusiona elements religiosos amb iconografia de guerra, així com el controvertit «Piss Christ» de l’artista Andrés Serrano, que mostra una imatge de Crist submergida en un líquid groc. També es podran veure les peces de l’Equipo Crónica, Abel Azcona, Andy Warhol, Ketih Haring, Miquel Barceló i fins i tot de l’ènigmat Banksy.

Dirigit pel crític, comissari i artista Carles Guerra, el Museu de l’Art Prohibit ofereix una oportunitat única per reflexionar sobre la llibertat creativa i la reacció del poder davant d’aquesta crítica artística. Les obres exposades poden provocar emocions i debats, oferint als visitants l’oportunitat de considerar si serien partidaris de la censura en casos similars.

El Museu de l'Art Prohibit a Barcelona: coneix les obres censurades

Una joia arquitectònica

A més de les obres d’art exposades, el museu és també una joia arquitectònica. Ubicat a la Casa Garriga Nogués, un edifici construït per Enric Sagnier a principis del segle XX, els visitants podran admirar l’arquitectura de l’edifici i l’ull d’escala que destaca com a element distintiu. L’edifici ha estat l’antiga seu de diverses institucions importants, inclòs Enciclopèdia Catalana, la Fundació Godia i la Fundació Mapfre.

Explora l’Art Prohibit a Barcelona

El Museu de l’Art Prohibit és una oportunitat única per explorar obres que han estat amagades de la vista del públic per diverses raons. Aquesta col·lecció eclèctica i provocadora recorda als visitants la importància de la llibertat d’expressió i la seva relació amb l’art.

Abans de la visita, assegureu-vos de consultar el lloc web del museu per obtenir tota la informació necessària i no us perdeu aquesta oportunitat d’immersió en el món de l’art controvertit i provocador.

COMPRAR ENTRADES

Elia Tabuenca Elia Tabuenca, licenciada en Filología Hispánica por la UNED, con un máster en Periodismo Digital en ESNECA. Vivo en Barcelona y trabajo como periodista cultural. Soy dramaturga y directora de la compañía LetrasConVoz y Laberinto Producciones, me encanta el teatro, la literatura y la música. Llevo más de 10 años trabajando en el sector digital, compartiendo los lugares que más me gustan de Barcelona, así como ofreciendo críticas teatrales, crónicas de conciertos, opiniones de libros y cubriendo las noticias culturales de la ciudad. Tengo un podcast cultural en Spotify titulado "Rumbo a la Cultura" donde ofrezco información quincenal sobre los eventos culturales más destacados de la ciudad. Ver mi Linkedin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *